Guvernul Ponta II, fără clujeni

Guvernul Ponta II, fără clujeni
Dacă liderii locali USL spun că vom fi reprezentaţi în eşaloanele inferioare, reprezentanţii PDL afirmă că noua putere va ignora nevoile clujenilor.

După ce, la un moment dat, doi clujeni erau anunţaţi drept posibili ministeriabili, în cele din urmă, din noua echipă ministerială a lui Victor Ponta nu va face parte niciun clujean. Remus Lăpuşan spune că judeţul are prieteni în guvern, în vreme ce Alin Tişe prevesteşte blocarea marilor proiecte de infrastructură.

Două nume fuseseră menţionate drept posibili viitori miniştri clujeni. Liberalul Marius Nicoară era dat ca posibil titular fie al portofoliului Administraţiei, fie al Transporturilor. Numele său a ieşit, însă, rapid din discuţie după ce, potrivit propriilor spuse, a optat pentru funcţia de chestor al Senatului. Numele senatorului PSD Alexandru Cordoş a rezistat ceva mai mult pe firmament, toate sursele indicându-l, până marţi, drept favorit pentru scaunul de ministru al Muncii. În cele din urmă, însă, cel mai de stânga minister a rămas în „parohia" liberalilor şi a ieşit din discuţie şi ultimul clujean.

Liderul PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, spune că nu e nici o tragedie că nu există miniştri clujeni. „Vom avea, cu siguranţă secretari de stat, funcţii care, de multe ori, sunt chiar mai importante decât cea de ministru. Nu vă pot spune acum exact cine va merge secretar de stat, pentru că încă n-au început discuţiile pe acest subiect, dar vă garantez că vor fi şi clujeni printre ei", a declarat Nicoară.

Omologul său din fruntea PSD Cluj, Remus Lăpuşan, mizează, totuşi, pe prietenia pe care unii dintre viitorii miniştri o poartă Clujului. „În guvernul Ponta II sunt foarte mulţi prieteni ai Clujului, care, cu siguranţă, vor susţine proiectele noastre şi care ne vor ajuta să punem în practică tot ce am promis în campania electorală. Oricum avem deja şi, cu siguranţă, în eşaloanele doi şi trei se vor regăsi şi clujeni", a afirmat Lăpuşan.

Cu totul altfel interpretează lipsa clujenilor din guvern, vicepreşedintele PDL, senatorul Alin Tişe. „Asta demonstrează importanţa pe care liderii naţionali ai USL o acordă Clujului, adică zero. E o lipsă de respect faţă de clujeni. Mă gândesc cu îngrijorare că acelaşi regim aplicat politicienilor clujeni din USL ar putea fi aplicat şi proiectelor importante de infrastructură ale Clujului, adică vor fi ignorate. E regretabil că clujeni sunt trataţi ca votaţi de rangul doi, iar promisiunile politicienilor locali ai USL făcute clujenilor nu vor fi, probabil, onorate, datorită acestui dezinteres al liderilor lor naţionali. Îi somez pe aleşii USL să explice clujenilor cum vor pune în practică promisiunile cu care au obţinut voturile clujenilor cu care se mândresc atât de mult. Cei care pierd, din păcate, sunt clujenii, care au ales nişte oameni incapabili să se impună la nivel naţional", a comentat Tişe.

Guvernul Victor Ponta II


Premier: Victor Ponta - PSD
Vicepremieri: Liviu Dragnea - PSD, Gabriel Oprea - UNPR (fără portofoliu) şi Daniel Chiţoiu - PNL

Ministrul de Interne: Radu Stroe
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei: Liviu Dragnea
Ministrul Apărării: Mircea Duşa
Ministrul Industriei, Comerţului şi Competitivităţii: Varujan Vosganian
Ministrul Energiei: Constantin Niţă
Ministrul Finanţelor: Daniel Chiţoiu
Ministrul Fondurilor Europene: Eugen Teodorovici
Ministrul Agriculturii:
Daniel Constantin
Ministrul Muncii: Mariana Câmpeanu
Ministrul Transporturilor:
Relu Fenechiu
Ministru de Externe:
Titus Corlăţean
Ministrul Sportului: Nicolae Băniciou
Ministrul IMM-urilor, Turismului şi Mediului de afaceri: Maria Grappini
Ministrul Culturii: Daniel Barbu
Ministrul Educaţiei:
Remus Pricopie
Ministrul Justiţiei: Mona Pivniceru
Ministrul Comunicaţiilor: Dan Nica
Ministrul Mediului: Rovana Plumb
Ministrul Sănătăţii:
Eugen Nicolăescu
Minsterului Apelor şi Pădurilor: Lucia Varga
Ministrul Diasporei: Cristian David, ministru delegat
Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul: Mihai Voicu,
ministru delegat
Ministru delegat pentru dialog Social: Doina Pană
Ministrul delegat Bugetului:
Liviu Voinea
Ministru coordonator pentru proiecte de infrastructură (în SGG): Dan Şova
Ministrul delegat pentru Cercetare: Mihnea Costoiu

 

 

Etichete
Comenteaza