Ioan Rus: Consiliul Judeţean trebuia să investească 10 milioane în stadionul din Gruia, nu să facă un al doilea stadion

Ioan Rus: Consiliul Judeţean trebuia să investească 10 milioane în stadionul din Gruia, nu să facă un al doilea stadion
Modul în care comunică şi colaborează oamenii de afaceri cu autorităţile locale a fost dezbătut miercuri în cadrul evenimentului “Ne pasă de Cluj”, iniţiat de USL.

"Vrem să extragem seva din ce vor clujenii pentru Cluj pentru viitorul meu program de guvernare pentru Primăria municipiului. Între cele mai importante probleme discutate ar fi faptul că clujenii şi oamenii de afaceri din Cluj aşteaptă să aibă parte de un mediu de afaceri predictibil, prietenos, nu unul în care să mergi cu palma întinsă, ci unul în care să mergi către oamenii de afaceri pentru a le strânge mâna, nu a primi ceva de la ei", a declarat senatorul PNL Marius Nicoară. Discuţiile au fost moderate de Varujan Vosganian şi Ioan Rus. "E nevoie de un proiect naţional care să se refere cel puţin la două lucruri: la infrastructură şi la competitivitate, în care să fie definite ţintele, etapele şi resursele", a precizat Vosganian.

"Susţin iniţiativele candidaţilor noştri la Primărie şi Consiliul Judeţean pentru a-şi fixa un program cât mai flexibil şi atunci am organizat o serie de dezbateri în mai multe domenii. Sunt lucruri pe care le apreciz de bun simţ şi necesare pentru candidat, să afle întâi care sunt problemele şi apoi să construiască programul", a explicat Ioan Rus. "Din nefericire, fostul nostru prim ministru, clujeanul nostru, a fost un extrem de slab conducător", a apreciat politicianul.

Rus a spus că forul judeţean putea să investească 10 milioane de euro în stadionul din Gruia, iar comunitatea ar fi fost mai câştigată. El a arătat că în mai multe oraşe europene există un singur stadion, chiar dacă sunt două echipe tradiţionale. Rus i-a atacat pe Alin Tişe şi Mihai Răzvan Ungureanu. "Tişe îi prostănac de la mama lui, îi făcut aşa, invers (...)", a spus fostul ministru de Interne. Despre Ungureanu acesta a afirmat că "e deja e deasupra lucrurilor, încă nici nu ştie cu ce se ocupă acolo şi este posesorul adevărului absolut". Rus a menţionat că unul din scopurile dezbaterii este ca fiecare membru să plece acasă convins că Nicoară trebuie susţinut la primărie. "Sperăm să putem să răspundem în aşa fel încât fiecare din această sală să fie convins şi să-şi lămurească vecinii şi prietenii să facă la fel, să voteze cu Nicoară şi cu Uioreanu", a menţionat Rus.

"Aşteptăm un dialog cu autorităţile locale. Cred că cea mai tristă şi cea mai nelalocul ei problemă care a fost în această guvernare a fost lipsa dialogului. Mai ales la Cluj, unde oamenii de afaceri sunt foarte serioşi, îşi plătesc taxele şi respectă legile, ei au fost puşi deoparte", a declarat omul de afaceri Vasile Leordean.

Dezbaterile din această serie au avut în discuţie mediul medical şi studenţesc şi urmează o dezbatere cu mediul de învăţământ, moderată de Ioan Rus, şi apoi un ciclu cu pensionarii, care va fi condus de Mariana Câmpeanu.

 

 

Comenteaza