Video Liderul PNL Cluj, întâlniri cu primarii din județ. Ce problemă au semnalat edilii

Liderul PNL Cluj, întâlniri cu primarii din județ. Ce problemă au semnalat edilii

Europarlamentarul Daniel Buda este în vizită în teritoriu, unde are întâlniri cu primarii liberali din județul Cluj.

Președintele PNL Cluj a spus, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) că motivul întâlnirilor este legat, în principal, de pregătirea noului program de absorbție a fondurilor europene.

„Am avut ieri întâlniri cu primarii din Turda-Câmpia Turzii, astăzi cu cei din zona Dej-Gherla, iar mai târziu cu cei din zona Clujului. Sunt destul de preocupat de ceea ce înseamnă pregătirea noului program de absorbție a fondurilor europene. Se vor lansa ghidurile și mă interesează să văd care sunt aspectele care pot să ducă la o încetinire a atragerii acestor fonduri.

Este cunoscut faptul că, din păcate, avem parte de multă birocrație. În același timp avem foarte mulți bani europeni care trebuie să fie consumați. Banii, cu siguranță se vor regăsi în viața de zi cu zi a cetățeanului. Îmi doresc ca acești bani europeni să ajungă în fiecare colț al Clujului și a României”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Nemulțumirea primarilor este legată de salarii

„De regulă, toată lumea este foarte implicată în absorbția fondurilor europene și toți au astfel de proiecte. A fost o problemă legată de creșterea salariilor pentru aceștia, deoarece se spune că funcționarii publici au salarii foarte mari, dar nu este chiar așa. Avem multe comune în județul Cluj care nu au secretari la nivelul primăriei și asta este o mare problemă.

Referitor la rocada guvernamentală, n-am prea întâlnit îngrijorări la primarii din Cluj. Această rocadă se va face conform celor stabilite și toată lumea știe că lucrurile vor intra pe acest făgaș normal. România are nevoie de stabilitate. Totodată, avem cea mai mare creștere economică din regiune”, a adăugat Buda.

Comenteaza