Mai mulţi lideri şi aleşi liberali clujeni, mesaje clare pe Facebook pro Ludovic Orban

Mai mulţi lideri şi aleşi liberali clujeni, mesaje clare pe Facebook pro Ludovic Orban
Tot mai mulţi lideri PNL din judeţ şi-au exprimat deschis opţiunea pentru unul dintre cei doi candidaţi care au rămas în cursa pentru şefia partidului.

Dintre cei 4 parlamentari liberali pe care îi are Clujul, 3 dintre aceştia au deja opţiuni clare. Senatorul Marius Nicoară şi deputatul Adrian Oros votează cu Ludovic Orban, în timp ce tânărul Sorin Moldovan susţine varianta Cristian Buşoi.

Deputatul Adrian Oros a ales şi o modalitate în trendul actual pentru a-şi arăta susţinerea pentru "vechiul" liberal Orban, mesajul fiind pus chiar la fotografia de copertă de pe pagina sa de Facebook (Foto). Oros va candida în echipa lui Orban pentru un post de vicepreşedinte la nivel naţional.

Deputatul Florin Stamatian este singurul parlamentar PNL Cluj care încă nu s-a decis pe cine va susţine dintre cei doi candidaţi. Medicul Florin Stamatian spune însă că regretă faptul că fostul PDL-ist Cătălin Predoiu s-a retras din cursă. De altfel, mai mulţi liberali clujeni care provin din PDL sunt puşi într-o situaţie delicată şi trebuie să aleagă între doi candidaţi proveniţi din vechiul PNL.

Nici primarul oraşului Huedin, fostul PDL-ist Mircea Moroşan, nu are deocamdată un prezidenţiabil favorit. Moroşan regretă şi el ieşirea din cursă a lui Cătălin Predoiu şi de asemenea regretă şi faptul că nu a intrat în cursă Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, care a fost dorit de mai mulţi edili şi lideri PNL din Ardeal în fruntea partidului.

Primarul liberal al municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, şi-a exprimat tranşant, printr-o declaraţie dată ziarului nostru, susţinerea pentru candidatul Ludovic Orban la preşedinţia PNL

Trei lideri cheie ai PNL Cluj, Daniel Buda, preşedintele filialei judeţene, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca şi Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, nu au exprimat încă public o opţiune pentru Orban sau Buşoi. Unele surse liberale spun că Daniel Buda şi Alin Tişe ar opta pentru Buşoi, dar alte surse cred că liderii organizaţiei Cluj vor susţine moţiunea şi echipa care va oferi mai multe poziţii importante Clujului în viitoarea structură de conducere şi aici este vorba în primul rând de o poziţie de prim-vicepreşedinte, pe care şi-o doreşte Alin Tişe. Nici viceprimarul liberal al Clujului, Dan Tarcea, nu a spus pentru cine va opta la şefia partidului. La fel şi vicepreşedintele CJ Cluj, Marius Mânzat, care nu s-a pronunţat încă nici el în acest sens.

Unii primari liberali ai unor comune importante din judeţul Cluj au lăsat şi ei să se înţeleagă cu cine vor vota la viitorul congres din 17 iunie. Un susţinător al lui Ludovic Orban este şi Horia Şulea, primarul celei mai mari comune din România, Floreşti, care a distribuit şi el pe pagina de Facebook fotografia de copertă a lui Ludovic Orban cu mesajul "Ludovic Orban, preşedinte PNL" (Foto).

Un alt primar clujean, Ovidiu Colceriu, edilul comunei Sînpaul, care este şi vicepreședintele Asociaţiei Comunelor din România şi președintele filialei Cluj a aceleiaşi asociaţii şi-a arătat sprijinul pentru Orban prin postarea unei poze pe Facebook. Colceriu are chiar ca şi imagine de profil o fotografie a sa împreună cu Ludovic Orban (Foto).

Alţi primari liberali contactaţi de ziarul nostru spun că încă nu s-au decis pe cine vor susţine la congres, dar că vor vota conform conştiinţei proprii după ce vor analiza cele două moţiuni. Conform statutului PNL, conducerea organizaţiei Cluj a PNL va decide prin vot după 15 mai ce moţiune susţine, dar această decizie va fi doar o recomandare pentru delegaţii la congres, neavând un caracter imperativ.

 

 

Comenteaza