Ministrul Cercetării și Digitalizării, la Cluj: „Se poate face performanță administrativă cu un lider al PSD într-un județ din Transilvania”

Ministrul Cercetării și Digitalizării, la Cluj: „Se poate face performanță administrativă cu un lider al PSD într-un județ din Transilvania”
| Foto: Anca Colibășanu

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan Gruia, a explicat, la Cluj, de ce susține viziunea social democraților clujeni privind digitalizarea administrației publice.

„Tehnologia ne poate face viața foarte ușoară, acesta este scopul final, chiar și atunci când vorbim de tehnologie, despre lucruri aparent reci, finalitatea este tot calitatea vieții. Astăzi, în România, a patra cauză a accidentelor rutiere după alcool, viteză, e plimbatul oamenilor de la un ghișeu la altul, când totul poate fi făcut de pe telefon, în contextul în care trăim într-o țară care are cea mai bună conexiune la Internet din Uniunea Europeană.

Din acest punct de vedere, viziunea candidaților PSD Cluj la Primăria Cluj Napoca și Consiliul Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, sunt importante pentru că pun accentul pe om, pentru a avea o relație cu primăria, direct de pe telefon, printr-o aplicație, să ai o transparentizare în procesul de emitere a actelor de urbanism, iar atunci când mergi la primărie să nu stai cu orele pentru a ți se elibera un document”, a declarat Bogdan Ivan Gruia.

În opinia ministrului, social democrații pot face performanță în Transilvania și a dat exemplul Bistriței.

„Clujul e capitala Transilvaniei. Eu vin din Bistrița Năsăud unde am avut privilegiul să lucrez alături de Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean. (...)Astăzi, medicii se bat să ajungă să lucreze la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița, un loc în care au intrat cei mai mulți bani din finanțări europene și guvernamentale pe cap de locuitor, în ultimii 12 ani, peste 2 miliarde de euro, adică peste 7000 de euro pe cap de locuitor investiții publice, și de departe aceste sume bat Clujul, bat Bihorul, județul Alba și aproape toată România. Deci se poate face performanță administrativă cu un lider al PSD într-un județ din Transilvania.

Dacă stăm să ne uităm cu adevărat care este scopul unei administrații și anume oamenii, ne dăm seama că e nevoie să se schimbe ceva, e nevoie de un suflu nou”, a precizat Bogdan Ivan Gruia.

El a vorbit și despre criza din domeniul IT și despre soluțiile Guvernului: „Deja sunt companii care au concediat IT-iști în Cluj, e foarte important ca acești oameni să rămână în continuare acasă, iar crearea de oportunități revine administrației locale, atunci când se coalizează la masă universități, mediul de afaceri și administrația, pentru că altă variantă nu este, decât să creezi un sens comun și un pact pentru Cluj, care înseamnă de fapt un pact pentru Transilvania.

Ce am făcut noi ca Guvern Ciolacu? Azi avem disponibili pentru companiile din România 6 miliarde de euro pentru transformarea digitală a țării noastre. Avem nevoie de oamenii aceștia, de ei, toți, pentru că avem proiecte uriașe, avem un termen foarte scurt, am preluat cu întârzieri PNRR”, a mai spus Bogdan Ivan Gruia.

Comenteaza