Miting PSD la Cluj. Un senator clujean al opoziţiei desfiinţează mesajul de mobilizare

Miting PSD la Cluj. Un senator clujean al opoziţiei desfiinţează mesajul de mobilizare
Liderii interimari ai PSD Cluj pregătesc pentru sâmbătă în Cluj-Napoca un miting "pentru românism şi împotriva abuzurilor de tot felul".

Lideri naţionali ai PSD împreună cu câţiva preşedinţi de filiale au decis duminică să organizeze mitinguri împotriva "statului paralel şi ilegitim" în Bucureşti şi în oraşele mari, mesajul fiind "Aceasta este majoritatea". Un asemenea miting a fost anunţat pentru sâmbătă după amiaza într-unul din fiefurile PSD, Craiova.

ZIUA de CLUJ l-a întrebat pe liderul interimar al PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, pus şef de filială de Liviu Dragnea , dacă vom avea şi la Cluj un protest al social-democraţilor. "Eu nu am fost la această întâlnire. Zilele acestea aflăm. Există posibilitatea să se facă în fiecare reşedinţă de judeţ. Deocamdată altă discuţie nu-i. Mai multe detalii vom afla peste câteva zile", a  răspuns Nasra.

Preşedintele interimar al PSD Cluj-Napoca, senatorul Vasile Ilea, a fost mai categoric decât şeful său de la organizaţia judeţeană. "Cu siguranţă că vom face un miting la Cluj. În ce mă priveşte, Biroul Municipal se va întruni undeva miercuri sau joi să vedem şi să discut cu colegii mei. Bineînţeles că respectăm hotărârile luate în interiorul partidului.

Eu sunt pentru un miting, pentru românism şi împotriva abuzurilor de tot felul, foarte foarte multe lucruri, nici nu trebuie decât să ne uităm la dumneavoastră în mass media ca să vedem despre ce este vorba.

Reafirmarea unor valori ale democraţiei cred că este necesară, trăim vremuri cel puţin interesante ca să nu le băgăm în altă categorie şi care nu sunt conforme cu valorile democratice", ne-a declarat senatorul PSD.

Nasra: "La Cluj a fost posibil să fie Târg de Crăciun  unde se adunau oamenii să protesteze"

Preşedintele interimar al PSD Cluj a comentat recentele schimburi de replici între primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, şi premierul Mihai Tudose, pe tema pro şi contra organizării Târgului de Crăciun în faţa Guvernului, în locul în care se întâlnesc protestatarii în Bucureşti.

"Atât la Primăria Capitalei, cât şi cadrul Guvernul României sunt extrem de multe probleme de rezolvat, încât ar fi cel mai bine să ne preocupăm să rezolvăm problemele administrative şi guvernamentale şi să avem cât mai puţine discuţii contradictorii. Până la urmă oamenii ne-au votat ca să le rezolvăm problemele, nu să avem păreri divergente unii cu alţii", a spus Nasra.

El a mai precizat că este dreptul consiliului local şi al primăriei oricărui municipiu să stabilească unde face un târg de Crăciun şi a făcut şi o paralelă între situaţia de la Bucureşti şi cea de la Cluj, unde primăria a putut să organizeze un târg de Crăciun exact în locul unde se adună oamenii să protesteze, dar nimeni nu a avut nimic de obiectat.

"În Cluj-Napoca există o mare preocupare pentru problemele sociale şi politice şi de-a lungul ultimilor ani foarte mulţi oameni au demonstrat nu doar împotriva unui singur partid ori pentru cauze sociale ori împotriva unor măsuri ale respectivelor guverne, de la guvernul Boc până la guvernul actual.

În Cluj-Napoca s-a organizat acest târg de Crăciun în Agora oraşului, un spaţiu sacru unde cetăţenii vin şi pe bună dreptate îşi exprimă o nemulţumire pe o cauză sau alta. Dacă în Cluj-Napoca se poate organiza un astfel de târg, de ce nu s-ar putea organiza şi în Bucureşti într-un astfel de spaţiu? Respectivul târg este făcut chiar în piaţa unde se adunau oamenii să protesteze, dar nu am văzut discuţii, nemulţumiri sau tensiuni.

Mai avem câteva săptămâni până intrăm în anul centenar şi e parcă în ţara asta un permanent război civil între partide politice, între decidenţi şi categorii sociale. Haideţi să gândim mai aşezat, mai limpede şi anul viitor să avem acţiuni în care să prezentăm şi faţa frumoasă a României", a spus Nasra.

Goţiu: "PSD a pus pe afişele de mobilizare la miting un topor stilizat"

Parlamentarii clujeni ai opoziţiei nu văd cu ochi buni mesajele de mobilizare ale PSD pentru contramanifestaţia ce se pregăteşte pentru sfârşitul de săptămână. Senatorul USR de Cluj Mihai Goţiu spune că nu are nimic împotrivă că "Dragnea, Codrin Ștefănescu, Manda, Olguța, Firea și alți tovarăși și tovarășe din vârful PSD și-au pus în gând să scoată sute de mii de oameni în stradă pentru a-și apăra baroniile și penalii", pentru că trăim într-o ţară în care libertatea de exprimare este garantată, dar are o problemă cu mesajele de mobilizare ale PSD.

"Nu protestele PSD sunt problema, ci mesajele de mobilizare. Cu astea chiar nu e de glumit - e exacerbare pe față a ultranaționalismului, izolaționism, antieuropenism, tot ce vreți. Pentru a-și apăra privilegiile, rentele, baroniile și penalii, liderii PSD nu ezită să arunce România în comuna primitivă, în epoca triburilor și a clanurilor.

Să pui pe afișe un topor (doar ușor stilizat, ca să pretextezi șmecherește că ar fi o portavoce - vedeți afișul, portavocile nici n-au coadă, ci mâner, nici nu se țin așa) și să chemi la luptă împotriva așa-zișilor "trădători de țară" e iresponsabilitate totală, egalată doar de chemarea criminală a minerilor la București, în 1990", a afirmat Goţiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, unde a afişat şi o fotografie cu mesajul PSD (foto).

Comenteaza