News alert Oficial! Cum arată lista finală a PNL Cluj pentru alegerile parlamentare

Oficial! Cum arată lista finală a PNL Cluj pentru alegerile parlamentare
| Foto: ZIUA de CLUJ

De ziua lor, pe 1 Decembrie, românii sunt așteptați la urne să își aleagă noii parlamentari. Așa cum ZIUA de CLUJ a anunțat în urmă cu o zi, liberalii clujeni care au prins locurile eligibile sunt Mircea Abrudean la Senat și Radu Moisin, Ovidiu Cîmpean, Mircea Moroșan la Camera Deputaților.

Partidele politice iau ca și reper rezultatele alegerilor din 9 iunie, în special cele de la Consiliul Județean. Atunci, PNL Cluj a obținut 32,26% din voturile alegătorilor, ceea ce ar echivala, la alegerile generale din Decembrie cu un mandat de senator și trei de deputați, asta dacă nu se întâmplă alte mari surprize.

Dacă va exista un al patrulea mandat de deputat pentru PNL Cluj, acesta i-ar reveni actualului parlamentar Sorin Moldovan, care are deja două mandate la activ.

Biroul Politic Județean al PNL Cluj, întrunit în ședință vineri, 30 august 2024, a votat cu unanimitate de voturi, lista cu candidații la Camera Deputaților și Senat, la alegerile pentru Parlamentul României, care se vor desfășura în 1 decembrie 2024.

Candidații PNL Cluj sunt:

Pentru Senatul României:

1. Abrudean Mircea - Secretar General Guvern
2. Rusu Rareș
3. Fărgaciu Călin
4. Bălașa Dana
5. Moga Bogdan
6. Marcu Valtăr

Pentru Camera Deputaților:

1. Moisin Radu - actual deputat
2. Câmpean Ovidiu - secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
3. Moroșan Mircea - primar Huedin
4. Moldovan Sorin - actual deputat
5. Sima Georgiana - șefa TNL Cluj
6. Constantea Radu - președinte „U” Cluj
7. Belce Cristina - primar Apahida
8. Gliga Florin
9. Călian Petru
10. Vaida Ovidiu
11. Baciu Adriana
12. Țiriac Paul
13. Șeica George.

Respectând procedurile statutare și regulamentare ale PNL, Biroul Politic Județean a convocat vineri Colegiul Director Județean și Consiliul de Coordonare Județean, foruri care vor valida listele adoptate. Cele două foruri se vor reuni în perioada imediat următoare, urmând ca după validare, listele să fie comunicate către Biroul Politic Național.

Venim în fața cetățenilor din județul Cluj cu o ofertă de candidați în care am reușit să îmbinăm experiența acumulată de aceștia de-a lungul timpului pe diverse domenii de activitate și, în același timp, cu oameni tineri, care se află în fața primului mandat de parlamentar dar care, de-a lungul timpului, au acumulat experiențe serioase în activitatea desfășurată atât pe plan politic, administrativ cât și profesional.

Sunt convins că această echipă de parlamentari va ştii să facă ceea ce trebuie pentru Cluj şi pentru ţară, așa cum am demonstrat și până acum. PNL Cluj își propune să obțină un număr cât mai mare de mandate de parlamentari astfel încât să permită PNL să ajungă din nou la guvernare. Am încredere că parteneriatul solid pe care l-am construit alături de cetățenii județului Cluj va fi confirmat la scrutinurile pentru alegerea Parlamentului și a Președintelui României" a declarat președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda.

Comenteaza