Parlamentar clujean din UDMR, cercetat penal

Parlamentar clujean din UDMR, cercetat penal
Parlamentarul clujean Mate Levente este cercetat penal de Parchetul General, după o sesizare a Agenţiei naţionale de Integritate, care îl acuză de conflict de interese.

Acesta a părăsit sediul Parchetului General în urmă cu puţine momente.

Sesizarea ANI către Parchetul General datează încă din septembrie 2011, când agenţia a arătat că Mate şi-a angajat soţia la Biroul Parlamentar. Mate ar fi propus angajarea soţiei şi avizarea contractului individual de muncă pentru aceasta, încălcând, astfel, prevederile Legii privind măsurile pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi, în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

"Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la datarămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective", mai cerea reprezentanţii ANI.

Precizăm, aseară Mate, care este liderul parlamentarilor UDMR, a dat publicităţii o serie de propuneri pe care uniunea maghiarilor le-ar propune pentru modificarea Constituţiei, considerate ca fiind scandaloase.

Etichete
Comenteaza