Marți 13: Parlamentul European va dezbate refuzul Austriei de a accepta România în Spațiul Schengen

Marți 13: Parlamentul European va dezbate refuzul Austriei de a accepta România în Spațiul Schengen

Refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Spațiul Schengen la Consiliul JAI va fi dezbătut, marți, 13 decembrie a.c., în Parlamentul European, a anunțat eurodeputatul PNL, Rareș Bogdan.

”BREAKING NEWS: refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Spațiul Schengen va fi dezbătut mâine (marți, 13 decembrie 2022 - n.red.)  după 15.30 (ORA ROMÂNIEI) În Parlamentul European. Nu ne oprim, continuăm până vom reuși. România pretinde ce i se cuvine.

Discuția va fi prezidată de Roberta Metsola, șefa legislativului intrunit la Strasbourg la ultimul plen din acest an, și va avea loc în prezența președintei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, și a președintelui Consiliului European, Charles Michel”, a anunțat luni seara eurodeputatul Rareș Bogdan

Dezbatera despre tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spațiului Schengen ”va arăta că Parlamentul European este unit în a susține aderarea țării noastre la spațiul Schengen și că majoritatea covârșitoare a europarlamentarilor consideră incorectă decizia de a amâna intrarea României în spațiul de liberă circulație”, a scris pe Facebook și eurodeputatul Siegfried Mureșan.

În ceea ce privește o presupusă legătură între votul negativ dat României și alegerile interne din Austria, cancelarul Karl Nehammer a declarat rercent că această ipoteză este una „absurdă”. Totodată, cancelarul austriac s-a declarat convins că veto-ul nu va avea consecinţe negative pentru companiile naţionale care operează în Bulgaria şi România.

Comenteaza