PDL îi cere demisia ministrului Educaţiei

PDL îi cere demisia ministrului Educaţiei
Partidul Democrat Liberal cere demisia ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, reclamând nerespectarea prevederii legale de asigurare a sumelor de bani pentru abonamentele elevilor care fac naveta pentru a ajunge la şcolile din altă localitate.

"Situația este critică, din nou, pentru copiii din familiile nevoiașe, pentru că autoritățile nu au vrut să plătească obligațiile pentru acest an școlar. Pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse, acest ajutor din partea statului este binevenit și încurajează prezența la școală", a precizat senatorul PDL Alin Tişe, într-un comunicat de presă.

"Pe lângă şcoli cu mobilier vechi şi manuale foarte uzate, elevii din România mai dau şi sume importante de bani pentru abonamentele de transport. În acest context, Guvernul României trebuie, cu celeritate, să emită o Ordonanță de Urgență pentru plata imediată a sumelor restante către elevi, întrucât se justifică urgența și necesitatea finanțării acestei măsuri, chiar din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului", mai arată parlamentarul.

Senatorul clujean a menţionat că a mai semnalat problema atât într-o conerinţă de presă cât într-o interpelare adresată Ministerului Educaţiei Naţionale. Tişe reclamă că intervenţiile sale au fost ignorate, chiar dacă "este un drept al copiilor", astfel că PDL îi solicită demisia ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, pentru "nerespectarea legii".

 

Comenteaza