Premierul Ciolacu a anunțat cât vor fi salariile minime în construcţii şi agricultură: „Nu se pierde niciun leu”

Premierul Ciolacu a anunțat cât vor fi salariile minime în construcţii şi agricultură: „Nu se pierde niciun leu”

Potrivit șefului Executivului, noul salariu minim în construcţii va fi de 4.582 de lei, iar cel din agricultură şi industria alimentară de 3.436 de lei.

Marcel Ciolacu spune că a convenit, miercuri, împreună cu patronatele şi sindicatele, în Consiliul Naţional Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară.

„Am făcut o promisiune angajaţilor, aceea ca în urma introducerii contribuţiei pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcţii, de 4.582 de lei, cât şi cel din agricultură şi industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”, a spus Ciolacu.

Premierul a adăugat că Guvernul este pregătit să adopte în şedinţă, ordonanţa de urgenţă referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice.

Odată cu promulgarea de către preşedintele Iohannis a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate şi aceste prevederi care protejează veniturile tuturor salariaţilor din construcţii şi agricultură.

Comenteaza