PSD Cluj îi cere ministrului Culturii să dea o "declaraţie de respect a valorilor naţionale româneşti"

PSD Cluj îi cere ministrului Culturii să dea o
PSD Cluj îi cere ministrului Culturii Kelemen Hunor, la rândul său clujean, să remită public o "declaraţie de respect a valorilor naţionale româneşti", în urma licitaţiei de săptămâna trecută de la Paris, unde obiectele personale ale apreciatului filosof Emil Cioran au fost scoase la licitaţie.

"Lipsa de inițiativă a guvernului român, prin Ministerul Culturii, a pus România din nou într-o situație jenantă: întreaga arhivă Emil Cioran din perioada petrecută în România a fost licitată la Paris, fără ca Ministerul Culturii să miște un deget pentru a o recupera. Din fericire, licitaţia are un final fericit, chiar dacă acest lucru nu șterge rușinea Ministerului Culturii care nici măcar nu s-a sinchisit, formal, să participe la o licitație vitală pentru cultura română", arată preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

 

Amintim, la licitaţia obiectelor personale ale lui Cioran au participat, din partea Statului Român, Biblioteca Centrală Universitară (BCU) din Bucureşti şi Televiziunea Română (TVR).

„Domnule Ministru al Culturii, Kelemen Hunor sunteţi ministru în Romania, şi aveţi datoria şi obligaţia să vă ingrijiţi de întregul patrimoniu cultural al acestei ţări nu doar de cel de sorginte etnica maghiară. Apreciem şi respectăm grija deosebită care aţi manifestat-o vis a vis de inaugurarea statuii Matei Corvin, dar asta vă obligă să manifestaţi aceeaşi grija şi interes pentru tot ce înseamna patrimoniul cultural al României, va cer ca public sa dati o declaratie de respect a valorilor nationale romanesti" a explicat Lăpuşan.

 

Comenteaza