Rareş Bogdan: "22.000 de firme olandeze care fac afaceri și profit în România n-au investit pe Lună, sau în junglă, ci într-un stat de drept"

Rareş Bogdan: "22.000 de firme olandeze care fac afaceri și profit în România n-au investit pe Lună, sau în junglă, ci într-un stat de drept"

După votul din Parlamentul olandez, care a recomandat Guvernului de la Haga să nu accepte intrarea României în Schengen, europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat, că România nu trebuie să mai plece capul în faţa acestor umilinţe, mai ales că avem în ţara noastră 22.000 de firme olandeze care fac afaceri și profit. 

Rareș Bogdan afirmă că prin votul împotriva aderării ţării noastre la Schengen, Olanda contrazice Parlamentul European, care recent a votat cu susținere largă aderarea României.

Europarlamentarul PPE face apel la firmele din România să pună, la rândul lor, presiune asupra partenerilor lor de afaceri olandezi pentru a cere aderarea României la Schengen.

"22.000 de firme olandeze care fac afaceri și profit în România n-au investit pe Lună, sau în junglă, ci într-un stat de drept, cu economie de piață funcțională, care respectă criteriile de la Copenhaga și Acquis-ul Schengen.

Cel mai important lucru acum este să nu ne demobilizăm, să turăm motoarele diplomației, să folosim toate pârghiile democratice pentru a convinge clasa politică și societatea olandeză că locul României este în Schengen. Cu demnitate și onoare! De la firmele românești sau mixte la mediul academic și clasa noastră politică, toți putem contribui!

Șefii celor două Camere ale Parlamentului României pot cere o întrunire de urgență cu parlamentarii olandezi, cu liderii politici, pentru a le arăta negru pe alb că România respectă regulile Schengen, iar după începerea războiului din Ucraina s-a dovedit a fi un stat funcțional, cu un control eficient al frontierei UE.

Argumentele sunt pe masă, ele trebuie arătate mereu și mereu. Locul nostru este în Schengen, a nega României acest drept este o glumă amară", transmite eurodeputatul Rareş Bogdan.

Comenteaza