News alert Rareş Bogdan: "Epoca lui Klaus cel Bun şi Iertător s-a încheiat. Gata!"

Rareş Bogdan: "Epoca lui Klaus cel Bun şi Iertător s-a încheiat. Gata!"

Jurnalistul Rareș Bogdan a comentat reacția extrem de dură a președintelui Klaus Iohannis la adresa guvernării Dragnea-Dăncilă, după ce Comisia Europeană a prezentat marți cel mai dur raport privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare pe tema justiției. Guvernul de la București este criticat, în paralel, și într-o rezoluție severă a Parlamentului European.

"Pare ca epoca lui Klaus cel Bun si Iertator s-a incheiat. Gata. Au reusit. L-au trezit. Ce va urma? Veti vedea un Om care poate fi mult mai dur, mai agresiv si mai crud decat v-ati fi inchipuit vreodata. Si mai ales veti vedea un Om care NU uita nimic si pe NIMENI. Cu prostii, ticalosii si infractorii se pare ca nu se poate decat cu parul. Dragnea si Tariceanu impreuna cu acolitii lor scot Romania de pe orbita lumii civilizate. Iohannis a pus mana pe bata de baseball. De ce “baseball” si nu altceva? Oare de ce? Gata cu armistitiul. A trecut Ziua Armistitiului. Doi ani si-au batut joc si l-au maimutarit si omul i-a privit cu decenta si rabdare si i-a tratat cu maxima intelegere. Din cauza lor, Romania a ajuns sa fie considerata rusinea absoluta a Europei, a Europei unde au fugit 5 milioane de romani umiliti, scarbiti, speriati, fara speranta. GATA. E prea mult. Nu mai putem trai intr-o tara unde hotii striga “hotul” si infractorii fac legi pentru a comite alte si alte infractiuni. La RAZBOI de acum. Romania trebuie aparata. Care pe care. Fara prizonieri. Romanii de buna credinta nu vor ca prostii, infractorii, curvele si golanii sa conduca destinele tarii lor! Europa este Casa Noastra. Nu vrem in EurAsia!", a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunţă Comisia Europeană, recomandând în MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

De asemenea, Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după adoptarea rezoluţiei PE şi publicarea raportului MCV, că acestea reprezintă două note foarte, foarte proaste pentru actuala guvernare, catalogând Guvernul Dăncilă drept un "accident al democraţiei româneşti".

"Aceste două chestiuni reprezintă, într-adevăr, două note foarte, foarte proaste pentru actuala guvernare Dragnea-Dăncilă. Această guvernare pe care o consider un accident al democraţiei româneşti. Şi în rezoluţia PE şi în raportul MCV, apar cam aceleaşi lucruri. Românii, majoritatea românilor, şi eu şi mulţi alţii dorim să fim europeni să construim o democraţie solidă, transparentă pentru români. Din nefericire, acest accident al democraţiei care e guvernarea Dragnea-Dăncilă are cu totul alte intenţii şi încearcă să tragă ţara înapoi. Aceste schimbări la legile justiţiei au atras atenţia în mod negativ şi ne aduc deservicii majore. Trebuie să observăm că, de exemplu Dragnea, ca să folosesc o expresie din Caragiale şi Ţdă-i şi luptă şi luptă, şi ascunde valizele. Şi se luptă împotriva României. Despre doamna premier nu pot spune că luptă, ţara arde şi doamna premier se ascunde în Arabia", a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Şeful statului a spus că, prin modificarea legilor justiţiei, România s-a întors în timp şi că singura preocupare a actualului Cabinet este să-l scape pe Liviu Dragnea de închisoare.

"Observăm cu toţi şi observăm cu mare îngrijorare că aceşti guvernanţi se fac că plouă. Ei au alte preocupări. Şi aşa este. Singurul obiectiv al Guvernării Dragnea-Dăncilă e să îl scape pe Dragnea de închisoare sau de dosare. Nu-i mai interesează nici Europa, nici românii, nici mersul României şi este foarte trist acest lucru. E clar că aceste două documente trebuie citite cumva ca să înţeleagă lumea. Ele ne spun că România s-a întors acolo unde a fost acum 11 ani înainte de aderare, ori aşa ceva nu ne-am dorit niciodată pentru România. Iată primul rezultat al guvernării au şters cu buretele tot efortul, cei 11 ani de când am aderat. Acest accident al democraţiei a reuşit să anuleze în timp record aceste rezultate. Nu va fi uşor deloc. Sper să se trezească din ce în ce mai mulţi poliţicieni din România la realitate, în special din cei care sunt în Parlament, să tragă concluziile de rigoare şi să acţioneze odată", a completat Iohannis.

Timmermans: După 10 ani de progrese este trist că România aleargă în direcția greșită

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a anunțat, din păcate, România face pași înapoi în ceea ce privește Justiția. ”Vedem regres regretabil”, a spus acesta.
 
Frans Timmermans a afirmat că România trebuie să suspende implementarea legilor Justiției. Conform acestuia, după 10 ani de progrese este trist că România face pași înapoi.

”Dacă ne uitam la ultimii 10 ani, observam un progres remarcabil, iar acum vedem regres regretabil”, a mai spus acesta.

Timmermans mai spune că trebuie ca presa să poată funcționa liber. Conform lui, presa reprezenta una dintre primele temelii ale oricărei democrații. ”Trebuie ca presa să poată funcționa liber. Comisia va urmări progresul, nu luam aceste măsuri pentru a pedepsi pe nimeni, ci doar pentru a ajuta”, a spus Timmermans. 

”Sunt foarte puține progrese și sunt și pași făcuți înapoi. Este păcat că pe ultima sută de metri alergătorul merge în direcția greșită”, a spus prim vice-preşedintele Comisiei Europene.

Frans Timmermans mai spus că Guvernul român trebuie să revizuiască Legile Justiției și să ia în considerare recomandările primite.

„Este regretabil faptul că România nu numai că a sistat cursul reformelor, dar a si readus în discuţie unele aspecte considerate închise sau a înregistrat involuţii în raport cu realizările din ultimii 10 ani. Este esenţial ca România să înregistreze din nou, cât mai repede, progrese în ceea ce priveşte combaterea corupţiei si asigurarea independenţei sistemului judiciar. Este singura modalitate prin care România poate să revină pe traiectoria care va conduce la încheierea procesului MCV, lucru care este atât în interesul cetăţenilor şi al ţării, cât şi al UE în ansamblul său", a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

”În România am văzut în ultimele 12 luni foarte puțin progres și chiar regres. Suntem într-un maraton ar fi păcat ca pe ultimele sute de metri maratonistul sa cedeze”, a mai spus acesta.

Întrebat dacă există șansa să fie declanșat Art. 7 în cazul României, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a spus: ”nu exită nicio discuție despre declanșarea Art.7 în cazul România”.

”Dacă citiți ce am scris în ulimii 11 ani, noi consideră că s-au realizat multe în România. La fel spun și despre sectorul judiciar. În ultimii ani, nu numai că lucrurile au încetinit, dar au luat-o înapoi, s-au făcut regrese”, a declarat acesta.

Timmermans mai spus că în societatea românească există o tendință foarte puternică de luptă împotriva corupției. ”Trebuie să ne ținem pe poziții și să ajutăm cetățenii care doresc să lupte împotriva corupției”, a spus acesta.

"Au existat în ultimii ani mai multe guverne care au urmat foaia de parcurs, sperăm că și acest guvern o va face. S-au făcut însă foarte multe și trebuie să folosim acest mecanism ca o bază. În orice stat lupta pentru statul de drept e grea. Dacă vă uitați la rapoartele scrise în ultimii zece ani au fost realizate multe în România în lupta împotriva corupției și în justiție.Problema este că în ultimul an lucrurile au încetinit. Nu fiți descurajați, trecem acum printr-un moment dificil, dar trebuie să susținem populația României care vrea justiție", a mai spus Frans Timmermans, potrivit realitatea.net.

Comenteaza