Sondaj Alegeri SUA: Kamala Harris creşte în preferinţele alegătorilor după retragerea lui Joe Biden. Cum se poziţionează faţă de Donald Trump

Sondaj Alegeri SUA: Kamala Harris creşte în preferinţele alegătorilor după retragerea lui Joe Biden. Cum se poziţionează faţă de Donald Trump
| Foto: Facebook Vice President Kamala Harris

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, prezumtiva candidată din partea democraţilor, a preluat un avans marginal faţă de republicanul Donald Trump în cursa prezidenţială din SUA, potrivit unui nou sondaj Reuters/Ipsos.

Kamala Harris l-a devansat pe Trump cu 44% la 42% în rândul alegătorilor înregistraţi în sondajul naţional, efectuat luni şi marţi, după ce preşedintele Joe Biden s-a retras duminică din competiţie şi a susţinut-o pe aceasta ca succesor al său, scrie agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

În urmă cu o săptămână şi anterior retragerii lui Joe Biden din cursă, Kamala Harris şi Donald Trump se aflau la egalitate în sondaje, fiind cotaţi cu câte 44% din intenţiile de vot. La începutul lunii iulie, Trump o devansa pe Harris cu un punct procentual.

În toate cele trei cazuri, diferenţa s-a încadrat în marja de eroare de 3 puncte a sondajului, dar rezultatele ar putea semnala un impuls limitat în direcţia democraţilor - şi sugerează, de asemenea, că Trump nu a avut parte de impulsul tipic pentru un candidat după convenţia naţională a partidului său de săptămâna trecută din Milwaukee.

Sondajul, care a fost realizat online, a intervievat 1.241 de adulţi americani la nivel naţional, inclusiv 1.018 alegători înregistraţi.

Într-un timp record, Kamala Harris are asigurată nominalizarea Partidului Democrat după ce a obţinut sprijinul majorităţii delegaţilor.

Un sondaj neoficial al delegaţilor, realizat de Associated Press, arată că Harris are susţinerea din partea a peste 2.500 de delegaţi, cu mult peste cei 1.976 necesari pentru nominalizare.

Convenţia Naţională Democrată va avea loc în perioada 19-22 august în Chicago, atunci când democraţii îşi vor desemna oficial candidatul pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Zilele trecute, analiștii politici clujeni atrăgeau atenția că vicepreședintele Kamala Harris este singura variantă viabilă a democraților pentru înlocuirea lui Joe Biden în cursa prezidențială.

Comenteaza