Sorin Moldovan îi cere demisia deputatului Tobă din comisia de Apărare a Camerei Deputaților: „Problemă de securitate națională”

Sorin Moldovan îi cere demisia deputatului Tobă din comisia de Apărare a Camerei Deputaților: „Problemă de securitate națională”
| Foto: Facebook.com/Sorin Moldovan

Parlamentarul clujean Sorin Moldovan, care este vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, îi cere public deputatului Francis Tobă să demisioneze din comisie, după ce acesta ar fi solicitat o audiență la Ambasada Rusiei pentru a susține neutralitatea României în contextul conflictului militar din Ucraina.

Deputatul PNL Cluj consideră că prezența lui Tobă la Ambasada Rusiei reprezintă o problemă de securitate națională, în contrast cu interesele NATO.

Deputatul Francis Tobă, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, desfășoară activități ostile intereselor alianței NATO.

În contextul actual de securitate regională, am constatat astăzi cu regret faptul că patru parlamentari au solicitat o audiență la Ambasada Rusiei pentru a susține neutralitatea țării noastre, de parcă România se află cu trupe și echipamente militare în Ucraina.

Chiar mai regretabil este faptul că din această “delegație” a făcut parte și deputatul neafiliat Francisc Tobă, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților. Consider că prezența sa la această întâlnire reprezintă o problemă de securitate națională.

De aceea, voi căuta și voi susține orice măsură care va preveni ca informațiile pe care instituțiile sau partenerii noștri ni le furnizează să ajungă în mâinile celor care comit atrocități în Ucraina.

Îi cer public demisia de urgență a domnului Tobă din calitatea de membru al Comisiei.

România, ca stat membru NATO, a condamnat ferm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, iar toate încercările prin care unii demnitari ai statului român vor să inducă populației teama față de un conflict militar în care să fie implicată și țara noastră reprezintă doar propagandă în interesul Rusiei.

Pe teritoriul vecin se dă o luptă pentru valori democratice, iar România, în spiritul Alianței Nord Atlantice, al Uniunii Europene și al parteneriatului strategic cu SUA, este solidară cu poporul ucrainean și autoritățile sale alese legitim. Singura opțiune rațională a statului român este consecvența cu politicile parteneriatelor asumate”, a transmis Moldovan.

Comenteaza