Tişe îi cheamă pe parlamentarii clujeni la vot ca să elimine acciza pe carburant VIDEO

Tişe îi cheamă pe parlamentarii clujeni la vot ca să elimine acciza pe carburant VIDEO
PDL a depus un proiect de lege prin care solicită eliminarea din Codul Fiscal a noii accize pe combustibili. Unul dintre cei care au elaborat proiectul, senatorul clujean Alin Tişe, îi cheamă pe parlamenarii clujeni, indiferent de partid, să voteze săptămâna viitoare proiectul în Parlament.

Senatorul Alin Tişe le cere parlamentarilor de Cluj să se alături demersului de eliminare a accizei de 7 eurocenţi pe litru. "Le solicit parlamentarilor din Cluj să vină alături demine şi să semneze acest proiect de lege", spune Tişe. "E simplu, nu au nimic de făcut decât să dea un vot şi această acciză practic va fi eliminată din Codul Fiscal".

Alin Tişe susţine că acciza are şi caracter discriminatoriu. "Nu poţi să decizi printr-o lege doar pentru cei care sunt mai guralivi, pentru transportatorii rutieri să restitui o parte din acciă, iar pentru alţii să consideri că acciza e corectă", spune el.

Senatorul PNL Marius Nicoară spune că acţiunea lui Tişe este una populistă. Vezi ce spune acesta, în materialul video

Liberalul susţine că banii din acciză nu vor fi folosiţi strict pentru autostrăzi. "Probiela e că nu se va folosi suma care se adună exclusiv pentru dezvoltarea de autostrăzi, se vor băga pentru tot felul de cârpeli în alte zone", spune Nicoară.

Niciunul dintre cei trei parlamentari PSD de Cluj nu a putut fi contactat. Ieri, senatorul PSD Sorin Bota a precizat că autostrăzile se vor construi atât din banii de acciză cât şi din fonduri europene sau de la instituţii monetare internaţionale. Anterior, premierul Victor Ponta a declarat în repetate rânduri că sumele adunate din acciză vor fi folosite exclusiv pentru construirea de autostrăzi.


Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza