Tişe renunţă la mandatul de consilier judeţean. Îi ia locul o tânără de 25 de ani

Tişe renunţă la mandatul de consilier judeţean. Îi ia locul o tânără de 25 de ani
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, renunţă la mandatul de consilier judeţean, câştigat la alegerile de duminică. Locul lui va fi ocupat de o tânără de 25 de ani.

"Nu accept mandatul, renunţ în favoarea unei fete de 25 de ani de la organizaţia de tineret, care ocupă locul 13 pe listă", a spus el.

Este vorba de Adina Raţiu, o persoană foarte ataşată de Alin Tişe dacă e să judecăm după profilul său pe reţeaua de socializare Facebook: fotografia de profil e de fapt o trimitere spre blogul alintise.ro, iar fotografia de copertă o prezintă pe Adina Raţiu alături de Tişe. În plus, aproape toate postările sale sunt legate de articolele de pe blogul lui Tişe sau preluări din programul de campanie al acestuia. Vezi aici pagina de Facebook a Adinei Raţiu

Motivul pentru care Tişe renunţă la funcţia de consilier judeţean este legată de eşecul său la scrutinul de duminică. "Am candidat pentru funcţia de preşedinte, dar clujenii au considerat că o altă persoană e potrivită pentru acestă funcţie. E de bun-simţ să renunţ şi să ies şi din Consiliul Judeţean, e o chestiune de onoare şi de caracter", a spus Tişe pentru ziuadecj.ro. El spune că Adina Raţiu va face o treabă "cel puţin la fel de bună ca mine".

Tişe ocupa prima poziţie pe lista consilierilor judeţeni propusă de PDL pentru următorul mandat de patru ani. Deşi a pierdut cursa pentru Consiliul Judeţean în favoarea lui Horea Uioreanu (USL), cu doar 700 de voturi mai puţin, Tişe era eligibil să ocupe un fotoliu de consilier judeţean. PDL are dreptul la 12 fotolii în Consiliul Judeţean.

Comenteaza