News alert UBB solicită analizarea "în regim de urgență" a tezei de doctorat a premierului Ciucă, acuzat de plagiat

UBB solicită analizarea "în regim de urgență" a tezei de doctorat a premierului Ciucă, acuzat de plagiat

Universitatea Babeș-Bolyai intră în cercul celor vor să știe dacă premierul Nicolae Ciucă și-a plagiat sau nu teza de doctorat. Universitatea clujeană cere ca lucrarea de doctorat a generalului să fie analizată "cu maximă atenție".

UBB a decis să participe, cu un comunicat făcut public vineri, la dezbaterea despre teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă (PNL).

"Având în vedere recentele suspiciuni și acuzații de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și luând în calcul preocuparea constantă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru păstrarea celor mai înalte standarde academice și pentru o cultură a integrității academice și sociale, UBB solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea nu doar cu maximă atenție, pentru a se evita orice contestații procedurale, care ar putea anula analiza/concluziile academice, ci și în regim de urgență a acestei situații, ținând cont de funcția publică a domnului Nicolae Ciucă, cu implicații pentru buna funcționare și pentru imaginea țării", se arată în poziția publică a universității.

Reamintim că o anchetă Pressone a semnalat că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. Conținutul din cel puțin 19 pagini ar fi fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Comenteaza