Foto UDMR și-a stabilit, la Cluj, candidaţii pentru Parlamentul European. Cine ocupă primele locuri pe listă

UDMR și-a stabilit, la Cluj, candidaţii pentru Parlamentul European. Cine ocupă primele locuri pe listă
| Foto: Facebook.com/Csoma Botond
UDMR și-a stabilit la Cluj candidaţii pentru Parlamentul European. Cine ocupă primele locuri pe listă
UDMR și-a stabilit la Cluj candidaţii pentru Parlamentul European. Cine ocupă primele locuri pe listă
UDMR și-a stabilit la Cluj candidaţii pentru Parlamentul European. Cine ocupă primele locuri pe listă

Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, la Cluj-Napoca, candidaţii pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

Pe primele două poziţii se vor afla Winkler Iuliu şi Vincze Lorant, cei care reprezintă şi acum Uniunea în Parlamentul European.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, deputatul clujean Csoma Botond, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la finalul şedinţei Consiliului Permanent, că locul 3 pe listă va fi ocupat de Szilagyi Dora, care este preşedintele Organizaţiei de Tineret a UDMR şi vicepreşedinte executiv al UDMR, responsabil de tineret.

Trei persoane şi-au depus candidatura pentru PE, iar vineri a avut loc un vot în Consiliul Permanent al UDMR. Pe primul loc se află Winkler Iuliu, pe doi Vincze Lorant şi pe trei Szilagyi Dora. Am decis această ordine pe listă pentru că am considerat că avem nevoie de candidaţi cu experienţă, care pot reprezenta interesele maghiarilor din Transilvania în UE, în Parlamentul European de la Bruxelles şi Strasbourg. Miza este mare, în deceniul următor vor fi schimbări pozitive şi vrem ca maghiarii din Transilvania să fie parte în această schimbare pozitivă. Este inadmisibil ca o comunitate de peste un milion de oameni să rămână fără reprezentare la Bruxelles şi Strasbourg” a afirmat Csoma Botond, potrivit news.ro.

În opinia parlamentarului clujean, este nevoie de oameni cu experienţă, care ”pot lupta pentru interesele maghiarimii, care pot fi vocea maghiarimii din Transilvania în UE, nu vocea UE în România”. 

”Vor lupta pentru drepturile noastre cu mijloacele pe care le au la îndemână. (...) Vom avea listă completă pentru PE, dar am votat trei candidaţi pentru că, dacă sunt condiţii prielnice, am putea să avem 3 eurodeputaţi”, a mai spus liderul UDMR Cluj.

Comenteaza