Uioreanu e noul şef interimar la PNL Cluj; Szeplekan ameninţă cu demisia, dar numai după ce se consultă cu Antonescu

Uioreanu e noul şef interimar la PNL Cluj; Szeplekan ameninţă cu demisia, dar numai după ce se consultă cu Antonescu
PNL Cluj are preşedinte interimar. Este vorba despre Horea Uioreanu, numit astăzi în funtea organizaţiei judeţene de Biroul Permanent Naţional al PNL. Decizia l-a făcut pe fostul candidat la şefia PNL, Mihai Szeplekan, să declare că şi-ar putea da demisia din acest birou interimar, dar numai după o discuţie cu preşedintele PNL Crin Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, se aştepta decizia Biroului Permanent Naţional este una la care se aştepta.

"Este o decizie pe care a luat-o preşedintele partidului şi este o decizie firească pentru că Uioreanu este şi preşedintele Consiliului Judeţean şi astfel el devine omul cel mai important în judeţ", spune senatorul PNL Cluj Marius Nicoară.

În schimb Mihai Szeplekan, fost candidat la şefia PNL Cluj înainte de anularea alegerilor, anunţă că este posibil să îşi dea demisia din biroul interimar condus de Horea Uioreanu. "Era logic şi normal ca într-o săptămână - două să se organizeze alegeri", spune el. "Îi mulţumesc că a avut încredere în mine, dar cred că trebuie să îşi facă o echipă în care crede, oameni de-ai dânsului, oameni care l-au susţinut. Vreau să am o discuţie cu Crin Antonescu, iar în urma acestei discuţii voi lua o hotărâre dacă voi rămâne sau îmi voi da demisia din acel birou interimar".

Horea Uioreanu va rămâne preşedinte interimar al filialei judeţene a PNL Cluj până după alegerile europarlamentare, atunci când va fi reevaluată situaţia de la Cluj şi se va lua o nouă decizie.

Reporter: Anca Baciu

 

Comenteaza