Ursula von der Leyen, realeasă șefă a Comisiei Europene pentru următorii 5 ani

Ursula von der Leyen, realeasă șefă a Comisiei Europene pentru următorii 5 ani
| Foto: hotnews.ro

Ursula von der Leyen rămâne șefa Comisiei Europene pentru următorii cinci ani după ce a primit 401 voturi din partea Parlamentului European.

Leyen avea nevoie de o majoritate de minim 360 de voturi. 284 de europarlamentari au votat împotrivă iar 15 s-au abținut.

Ursula von der Leyen a promis joi, în plenul Parlamentului European, să ia măsuri pentru consolidarea Europei, o Europă care trebuie să se poată ridica la înălţimea provocărilor actuale, în cazul în care va obţine un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

„Europa nu poate controla dictatori şi demagogi în toată lumea, dar poate alege să îşi protejeze democraţia. Europa nu poate să oprească schimbările, dar poate alege să îmbrăţişeze schimbarea şi să investească în măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale cetăţenilor europeni”, a spus Von der Leyen în dezbaterea care precede supunerea candidaturii sale la vot în Parlamentul European.

Politiciana germană în vârstă de 65 de ani a subliniat că nu va accepta ca „demagogii şi extremiştii să distrugă modul nostru de viaţă european”.

 

Comenteaza