Clujul miroase a "hoit": "Pute! Pute din nou de ne mută nasul! Este inacceptabil" / Răspunsul primăriei pe pagina de sesizări MyCluj

Clujul miroase a "hoit": "Pute! Pute din nou de ne mută nasul! Este inacceptabil" / Răspunsul primăriei pe pagina de sesizări MyCluj

Clujenii au înroşit pagina de sesizări a primăriei municipiului cu reclamații privind mirosul pestilențial care a umplut orașul Cluj-Napoca din Șomeșeni până în Mănăștur. 

Locuitorii din municipiul Cluj-Napoca, dar și cei din comunele din imediata apropiere a orașului s-au confruntat încă din vara trecută cu problema mirosului urât care se simțea de dimineața până noaptea. Clujenii au făcut sute de sesizări, iar autoritățile au făcut comisii și ședințe pentru a afla care era sursa mirosului îngrozitor.  

Președintele Consilului Județean Cluj a anunțat la acea vreme că o parte din comisia alcătuită din inspectorii Gărzii de Mediu, DSP Cluj și ADI Eco Metropolitan a concluzionat că „duhoarea” vine de la Aiton, unde compania Transavia ar fi aruncat tone de găinaț pe câmp, folosit ca și îngrășământ.

Tot atunci, Prefectura Cluj a organziat o ședință de lucru, în urma căreia a anunțat că mirosul nu provine nici de la CMID, dar nici de la ferma din Aiton. Până la urmă, nicio instituție nu a reușit să determine precis sursa mirosului pestilențial care a fost resimți în municipiului Cluj-Napoca și în Zona Metropolitană Cluj.

Anul acesta, mirosul deja a umplut orașul și luna martie încă nu s-a terminat. Oamenii sunt exasperați. De la primele ore ale dimineții, până seara târziu mirosul le întoarce stomacul pe dos, fioe că locuiesc în Someșeni, Între Lacuri, Grigorescu, Centru, Mănăștur. Până când vor putea să își manifeste dezamăgirea cu ștampilele în mână, clujenii adresează sesisări și rugăminți pe pagina de sesizări My Cluj. Iată câteva dintre ele din ultimele 24 de ore:   

”- Inca nu a venit canicula si deja pute Clujul. Si anul trecut ne-ati tinut in putoare si ati tot cautat scuze in loc sa recunoasteti si sa rezolvati problema.Chiar nu e nimeni interesat de conditiile in care traiesc platitorii de taxe din orasul asta?
- In tot cartierul Buna Ziua este un miros de gunoi. De ore intregi miroase a hoit.
- Miros ingrozitor de deseuri de caine in jurul strazii campului 331, ora 22
- Miros pestilential in aer de la ora 9.00.
- Miroase afara ingrozitor a ingrasamant. Nu se poate deschide un geam. De dimineata a inceput mirosul dar acum seara este insuportabil.
- Miroase teribil de urat a canal / gunoi pe toata zona Parcul Central- Str. General Dragalina - Cetatuie. Nu se poate respira pe strada / deschide geamul pentru aerisirea apartamentelor cu aer “curat”.
- Miroase ingrozitor in Gheorgheni.
- Buna ziua, se simte miros de fecale in toata zona. Va rog sa luati masuri adecvate pentru prevenirea utilizarii acestor ingrasaminte in apropierea zonelor locuite. Multumesc.
- Miros de gunoi in descompunere.
- Miroase a gunoi in tot cartierul Zorilor. NU este miros de la vreo ferma de gaini - este miros de gunoi de la rampa de gunoi administrat nesatisfacator. Platim taxe de salubritate mari si nu avem servicii pe masura.
- Ce se intampla in cluj? Miroase oribil, efectiv irespirabil afara, in loc de 2 luni vara cand miroase a groapa de gunoi tot orasul, incepe mirosul sa se simta din luna martie?! Chiar e bataie de joc sau poate este necunoscut acest fenomen pentru cei responsabili cu salubritatea. Ce se intampla? Ferma din Aiton din nou? Foarte buclucasa ferma.
- Bună seara. Am rugămintea sa îmi spuneți dd ce miroase atat de urat în tot orașul. Va multumesc.
- Pute ! Pute din nou de ne muta nasul de la loc ! Este inacceptabil cum pute in fiecare primvara si vara a hoit in Cluj….
- Miros pestilential in tot Clujul.”

Una dintre sesizările clujenilor de pe My Cluj a primit următorul răspuns: 
"Trimis Raspuns Referitor la adresa dumneavoastră, înregistrată pe platforma MyCluj cu nr. 729389/28.08.2023, vă comunicăm: \r\n Mulțumim pentru sesizare.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, imediat ce a fost sesizat cu acest subiect, a solicitat reverificarea CMID, dar de asemenea a solicitat organelor de control să verifice situația de la Aiton, unde în weekend au avut loc depuneri masive de găinaț pe terenurile unei firme importante în domeniul alimentar. De asemenea, au fost descoperite la Rediu și la Aiton două depozite mari care aveau un miros ce ar fi putut genera, în combinație cu curenții de aer, un asemena miros în municipiul Cluj-Napoca.

Nu putem încă să tragem o concluzie, așteptăm rezultatele autorităților de control care au fost prezente în teren pentru a preleva probe atât de la CMID, cât și de la Aiton, respectiv de la depozitul de găinaț menționat."

CITEȘTE ȘI: Revin mirosurile infecte la Cluj. Cum răspunde Prefectura la sesizările clujenilor

Comenteaza