Video Adio distanţare de Sfântul Ilie. Sute de oameni s-au înghesuit pentru 500 de pachete la o slujbă ortodoxă

Adio distanţare de Sfântul Ilie. Sute de oameni s-au înghesuit pentru 500 de pachete la o slujbă ortodoxă
| Foto: ziarulargesul.ro

Sute de oameni din Pitești s-au înghesuit astăzi la slujba de hram a unei biserici ortodoxe. În momentul împărţirii celor 500 de pachete, pregătite conform tradiţiei, nimeni nu a mai ținut cont de distanțare și a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a calma spiritele.

Astăzi, județul Argeș a avut cea mai mare creștere a cazurilor de COVID-19 depistate la noi în țară. A fost descoperit și un nou focar de infecție la un Complex din comuna Vulturești unde erau cazate persoane cu dizabilități. 40 de persoane, beneficiari şi angajaţi de acolo, au COVID-19.

În județul Argeș aproape 2.000 de oameni au fost bolnavi sau încă se mai tratează de COVID-19.

Ortodocşii l-au prăznuit astăzi pe Sfântul Ilie şi sute de oameni au umplut curtea bisericii care-şi sărbătorea hramul, situată în centrul Piteştiului. După slujba care s-a desfășurat conform măsurilor de siguranță din starea de alertă, credincioșii nu au mai ținut cont de distanțare în momentul împărțirii celor 500 de pachete. O ambulanță a fost chemată după ce unui preot i s-a făcut rău în altar. În ciuda eforturilor preoților, oamenii au devenit tot mai agitați, scrie Ziarul Argeșul.

Poliția s-a sesizat din oficiu și a intervenit pentru a calma spiritele. „E ultima dată când vă spunem! Staţi depărtaţi! Păstraţi distanţa! Nu ne obligaţi să dăm amenzi!”, citează sursa citată.

Încă nu au fost scrise amenzi, dar cazul se află în continuare în analiza poliţiştilor.

Comenteaza