Episcopul de Cluj-Gherla susține trei conferințe la Catedrala Schimbarea la Față

Episcopul de Cluj-Gherla susține trei conferințe la Catedrala Schimbarea la Față
De de marţi până joi, zilnic, de la ora 19:15, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, va celebra Sfânta Liturghie și va susţine trei expuneri tematice, despre Naşterea Domnului, în Catedrala Schimbarea la Faţă din Cluj-Napoca.

Tema generală din acest an este “Cuvântul îmbracă tunica muritoare şi ne înveşmântă în haina slavei Sale”.

Cele trei zile de reculegere pe care ierarhul clujean le propune an de an credincioşilor oferă un prilej de a ne elibera, pentru câteva ore, de problemele cotidiene şi a pătrunde în universul tainic al Naşterii Cuvântului Divin în lume, susțin reprezentanții Eparhiei de Cluj-Gherla.

Acesta va susţine, în cele trei zile, conferinţele cu următoarele titluri: “Creația – veșmântul strălucirii divine”, “Păcatul – îmbrăcămintea de piele” și „Întruparea neprihănită – recuperarea strălucirii divine”. 

“Să primim cu bucurie veșmântul luminat al harului strălucirii divine, căci Domnul a îmbrăcat tunica noastră pieritoare și S-a născut prunc în Betleem pentru a noastră mântuire. Lui să-I aducem laudă, cinste și preamărire! Sărbători fericite, la mulți ani sfinți!”, îndeamnă înaltul ierarh. 

Comenteaza