Moaştele Sfântului Mărturisitor din Drama, aduse la Cluj la 10 ani de la reînfiinţarea Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului

Moaştele Sfântului Mărturisitor din Drama, aduse la Cluj la 10 ani de la reînfiinţarea Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului
Credincioşii clujeni vor avea în următoarele zile privilegiul de a se închina moaştelor Sfântului Cuvios Gheorghe Mărturisitorul din Drama (Grecia), aduse la Cluj cu ocazia celebrării a zece ani de la reînfiinţarea Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Adusă de o delegație a Mitropoliei din Drama, condusă de Mitropolitul Pavlos, racla cu sfintele moaşte va fi purtată joi, de la 09:30, în procesiune de la reședința Mitropolitană spre Catedrală de
un sobor de preoți, în frunte cu IPS Părinte Mitropolit Andrei și cu IPS Părinte Mitropolit Pavlos, și va fi depusă pentru închinarea credincioșilor în Muzeul Mitropoliei Clujului.

Enoriaşii se vor putea închina sfintelor moaște în fiecare zi, până sâmbătă, de la 06:00 la 00:00, în timp ce duminică moaştele vor fi expuse publicului până la ora 17:00.

Totodată, în seara zilei de joi, de la ora 18:00, IPS Arhiepiscop Ciprian al Buzăului și Vrancei va săvârși slujba Pavecerniței Mari și a Litiei, urmată de priveghere, în Catedrala Metropolitană.

În ziua următoare, de praznicul Bunei Vestiri, un sobor de 10 ierarhi va săvârși, de la 09:30 ,Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, în prezența credincioșilor, a personalităților din lumea culturală și academică, dar și a reprezentanților autorităților civile și militare din întreaga mitropolie.

Evenimentele se vor încheia vineri de la 18:00, cu concertul Fundației Mitropolitul Bartolomeu, susținut de Cvartetul Transilvan al Filarmonicii de Stat Transilvania în Sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai.

Comenteaza