Papa Francisc: A fi şocat de binecuvântarea cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex este o "ipocrizie"

Papa Francisc: A fi şocat de binecuvântarea cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex este o "ipocrizie"

Papa Francisc a afirmat într-un interviu dat unei publicitatii că fi șocat de recenta decizie a Bisericii Catolice de a autoriza binecuvântarea cuplurilor formate din persoane de acelasi sex este o "ipocrizie".

"Nimeni nu se scandalizează dacă ofer o binecuvântare unui om de afaceri care, poate, exploatează oameni - iar acesta este un păcat foarte grav'', a declarat papa Francisc într-un interviu acordat miercuri săptămânalului catolic Credere.

"Totuşi, sunt scandalizaţi dacă o ofer unui homosexual.... Aceasta este ipocrizie", a adăugat liderul de la Vatican.

Conţinutul documentului "este binevenit", a spus papa Francisc referindu-se la instrucţiunile emise în luna decembrie de Biroul doctrinal de la Vatican prin care preoţilor catolici le este permis să ofere "binecuvântarea cuplurilor aflate în situaţii neregulate şi a cuplurilor de acelaşi sex" printr-o procedură rapidă şi simplă, ce nu trebuie confundată cu ritualul căsătoriei.

Papa i-a spus, de asemenea, editorului executiv al publicaţiei Credere, părintele Vincenzo Vitale, că doreşte ca Biserica să fie mai aproape de oamenii pe care îi slujeşte. "Oamenii suferă atât de mult, noi, clericii, trăim uneori în confort... Este necesar să vedem munca, suferinţa oamenilor", a spus el, conform Agerpres.

Papa Francisc a declarat, totodată, că "este importantă" oferirea posibilităţii femeilor de a munci în Curie . "În Curia romană există acum câteva femei, acestea având performanţe mai bune decât bărbaţii în anumite poziţii", a spus liderul Bisericii Catolice.

Referitor la problemele sale de sănătate, inclusiv la dificultăţile de mers care îl obligă uneori să folosească un fotoliu rulant, papa Francisc a spus: "Biserica este condusă cu capul, nu cu picioarele". 

Comenteaza