Părintele Samuel Cristea, la Realitatea TV Cluj: "Părinţii şi duhovnicii trebuie să îi înveţe pe tineri importanţa familiei"

Părintele Samuel Cristea, la Realitatea TV Cluj:
Familia şi duhovnicii trebuie să-i înveţe pe tineri importanţa familiei. De asemenea, lucrurile materiale nu trebuie să bulverseze liniştea din sânul familiei, a spus la Realitatea TV Cluj, părintele Samuel Cristea, duhovnicul Mânăstirii Sf. Elisabeta din Cluj-Napoca.

"Cum a subliniat şi Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, în zilele noastre familia se confruntă cu o criză. Din păcate, sunt tot mai multe divorţuri, tot mai multe probleme apar în familie. Biserica, dar şi părinţii trebuie să se ocupe de tineri, să-i îndrume în momentul în care aceştia sunt pe cale să-şi întemeieze o familie. Aceasta este o problemă foarte serioasă, exact cum spune şi cuvântul lui Iisus Hristos: Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă. Aşadar, au un rol important în formarea unei familii atât părinţii, cât şi duhovnicii", a spus părintele Samuel Cristea, duhovnicul Mânăstirii Sf. Elisabeta din Cluj-Napoca.

Preotul a subliniat că tinerii trebuie să înveţe să nu pună atâta preţ pe lucrurile materiale.

"Este în primul rând important să conştientizăm să nu punem în prim plan lucrurile materiale. Trăim vremuri dificile, dar şi în trecut strămoşii noştri s-au confruntat cu astfel de probleme, dar au întemeiat familii extrem de frumoase", a spus părintele Cristea.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, le-a spus azi celor aproximativ 70.000 de persoane care asistă la slujba de la Mănăstirea Nicula că familia este celula de temelie a societăţii şi are un rol esenţial, spunând că i se rupe sufletul pentru că numărul divorţurilor s-a triplat.

 

 

Comenteaza