Rezidențiat 2024. Ministerul Sănătății a scos la concurs aproape 5.000 de locuri. Câte sunt pentru Cluj

Rezidențiat 2024. Ministerul Sănătății a scos la concurs aproape 5.000 de locuri. Câte sunt pentru Cluj

Examenul de rezidențiat are loc pe 17 noiembrie, iar Ministerul Sănătății scoate la concurs aproape 5.000 de locuri și peste 230 de posturi.

Ministerul Sănătății a publicat listele cu cifrele de școlarizare și posturile libere pentru concursul de Rezidențiat. 

Astfel, conform rezidentiat.ms.ro, pentru concurs sunt alocate 4.082 de locuri pentru diverse specializări medicale în unitățile din subordinea autorităților publice locale și universităților medicale. De asemenea, pentru Medicină Dentară sunt scoase 534 de locuri, iar pentru Farmacie 345 de locuri.

Cele mai multe locuri sunt disponibile în specializările „Medicină de familie” cu 558 de poziții, urmată de „Anestezie și terapie intensivă” cu 215 locuri și „Pediatrie” cu 175 de locuri, se arată în listele de la Ministerul Sănătății, consultate de Edupedu.ro.

De asemenea, pentru Medicină Dentară sunt scoase 534 de locuri, iar pentru Farmacie 345 de locuri.

Pentru domeniul Medicină, cele mai multe locuri alocate pentru anul 2024 sunt în București - 1.689 de locuri distribuite în diverse spitale și universități, acoperind cel mai mult specializări precum medicină de familie, anestezie și terapie intensivă și pediatrie.

Capitala este urmată de Cluj-Napoca, cu un total de 530 de locuri, cu accent pe specializări ca medicină de familie, anestezie, cardiologie și chirurgie generală.

Urmează Timișoara, care a primit 520 de locuri, cu alocări în specializări precum anestezie, medicină internă, radiologie.

Totodată, în 2024, printre spitalele cu cele mai multe posturi din cele 237 disponibile pentru absolvenții de medicină care se înscriu la concursul de admitere în rezidențiat sunt Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” București.

Diferența între un loc și un post obținut după concursul de intrare în rezidențiat este că un loc înseamnă o încadrare temporară, doar pe durata perioadei de rezidențiat, pe când un post înseamnă o poziție permanentă, care poate fi ocupată prin angajare după terminarea rezidențiatului.

 

Comenteaza