România se pregătește pentru duelul cu Olanda. Principalele cifre ale întâlnirii

România se pregătește pentru duelul cu Olanda. Principalele cifre ale întâlnirii
| Foto: uefa.com

Echipa naționala va evolua, după 24 de ani de absență, în faza eliminatorie a unui turneu final.

Cu 4 puncte acumulate după un succes, un eșec și o remiză, România s-a calificat în optimile de finală la EURO 2024, de pe primul loc al Grupei E. Soarta a adus Olanda în fața "Tricolorilor", reprezentativă ce a acumulat același număr de puncte în Grupa D, fiind în urma Austriei și Franței.

Dacă România a învins Ucraina, scor 3-0, a pierdut în fața Belgiei, scor 0-2, și a remizat cu Slovacia, scor 1-1, "Portocala mecanică" a trecut cu greu de Polonia, 2-1, a încheiat la egalitate cu Franța, scor 0-0, într-un meci în care niciuna dintre echipe nu a forțat, dar a fost învinsă surprinzător de Austria, scor 2-3.

Duelul din optimile de finală ale EURO 2024 va fi doar al doilea dintre România și Olanda la un turneu final, după cel de la EURO 2008, când echipa condusă atunci de Victor Pițurcă pierdea cu 2-0. De-a lungul istoriei, cele două reprezentative s-au întâlnit de 14 ori, iar "Tricolorii" s-au impus o singură dată, trei partide s-au încheiat la egalitate, iar celelalte 10 au fost pierdute. Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!

Rămâne de văzut dacă băieții lui Edi Iordănescu vor reuși să pună capăt seriei nefaste împotriva "Portocalei mecanice" și dacă jucătorii din Superligă, dar și cei care evoluează în ligile inferioare din străinătate vor reuși să se ridice la nivelul acestei întâlniri.

Partida dintre România și Olanda, din optimile de finală EURO 2024 se va disputa marți, 2 iulie, de la 19:00. Vezi cotele Superbet pentru partida cu Olanda

Comenteaza