DELICIU FERMECAT de PROASPĂT: protejează SISTEMUL CARDIOVASCULAR, îmbunătăţeşte DIGESTIA şi previne INFECŢIILE
- Scris de Ziua de Cluj
- 04 Mai 2015, 11:50
- Sănătate
- Ascultă știrea

Fasolea verde, aliment găsit pe toate tarabele odată cu apropierea verii,oferă o mulţime de beneficii pentru sănătate, în mare parte datorită conţinutului deloc de neglijat de antioxidanţi, fibre, vitamine şi minerale.
Săracă în calorii şi bogată în vitaminele C, A, B1, B2, B3, B6 şi K, mangan, fibre alimentare, acid folic, molibden, magneziu, triptofan, potasiu, fier, fosfor, calciu, proteine, colină, cupru şi acizi graşi omega 3, fasolea verde ar trebui să fie inculsă în alimentaţia fiecăruia.
Protejează sistemul cardiovascular
Antioxidanţii conţinuţi de fasolea verde au efecte benefice asupra sănătăţii cardiovasculare. Mai multe studii au demonstrat că această legumă reglează nivelul colesterolului în corp, dacă este consumată cu tot cu păstaie. De asemenea, grăsimile esenţiale omega-3 din fasolea verde ajută şi ele la menţinerea sănătăţii circulatorii şi, implicit, a inimii.
Ideală în curele de slăbire
Datorită numărului mic de calorii, fasolea verde este indicată în curele de slăbire. Persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus pot să o mănânce în cantităţi mari fără să-şi facă griji că vor lua în greutate.
Îmbunătăţeşte digestia
Fasolea verde, datorită conţintului bogat de fibre alimentare, ajută la tratarea problemelor digestive. Datorită lor, consumul acestei legume previne şi ţine în frâu constipaţia, hemoroizii şi diverticuloza. În plus, ajută la menţinerea unui nivel optim de colesterol şi zahăr în sânge.
Menţine un flux sangvin optim
Conţinutul de potasiu din fasolea verde favorizează producţia de celule şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
Previne îmbătrânirea prematură
Datorită vitaminei A, consumul de fasole verde ajută la prevenirea procesului de îmbătrânire prematură.
Previne infecţiile
Datorită mai multor vitamine şi substanţe conţinute în boabele de fasole verde sunt o sursa bună de nutrienţi şi ajută la prevenirea infecţiilor în organism.