Fructele NEGRE izvor de sănătate: reglează TRANZITUL INTESTINAL, previn bolile NEUROLOGICE, stimulează IMUNITATEA

Fructele NEGRE izvor de sănătate: reglează TRANZITUL INTESTINAL, previn bolile NEUROLOGICE, stimulează IMUNITATEA
Pe cât sunt de mici, pe atât sunt de puternice. Bogate în vitamine şi minerale, aceste fructe sunt, fără doar şi poate, un izvor de sănătate.

Coacăzele negre, fructele unui arbust ce crește în regiunile temperate boreale din Euroasia, din Anglia şi Franța la vest până în Manciuria la est, sunt apreciate mai ales în prepararea sucurilor, a siropurilor, jeleurilor sau marmeladei.

Conţin din plin vitamina C, vitamine din complexul B, acizi organici (citric, malic), pectine, zaharuri, antociani, ulei gras, terpene, flavonoide (miricetol, cvercetol, carnferol), pectine, calciu, fier, potasiu, fosfor şi vitamina PP. Complexul de nutrienti pretiosi pentru sanatatea organismului justifica numeroasele beneficii ale coacazelor negre.

Previn instalarea bolilor neurologice

Coacazele negre se remarca printr-un continut important de fitochimicale numite antocianine. Studiile stiintifice au aratat ca un consum regulat al acestor fructe poate preveni cu succes instalarea cancerului, a imbatranirii premature, a inflamatiilor si a bolilor neurologice.

Reduc riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare

Datorită potasiului regasit in cantitati importante in aceste fructe de padure, necesar pentru reglarea presiunii sangelui şi implicit în mentinerea sanatatii sistemului cardiac, coacăzele negre ajută la reducerea riscului aparitiei afectiunilor cardiovasculare.

Ajuta la mentinerea greutatii corporale

Fructe hipocalorice, sarace in grasimi, coacazele negre sunt benefice pentru controlul greutatii corpului. O portie nu depaseste aportul de 63 de kcal si contine mai putin de un gram de grasimi.

Stimuleaza sistemul imunitar

Consumul de coacaze negre este recomandat şi datorită continutului bogat de vitamina C, vitamina care asigura functionalitatea sistemului imunitar si productia de colagen, precum si mentinerea sanatatii pielii si vindecarea rapida a leziunilor.

Regleaza tranzitul intestinal

Extrem de bogate în fibre, aceste fructe ajuta la reglarea digestiei si a miscarilor intestinale, tratand totodata constipatia si alte probleme digestive.

Protejeaza membranele mucoase

Coacazele sunt bogate si in vitamina A, beta-caroten si zeaxantina, compusi cunoscuti pentru proprietatile lor antioxidante. Astfel, ajuta la mentinerea integritatii membranelor mucoase si a sanatatii ochilor, protejand impotriva cancerului pulmonar si oral.

Mentin sanatatea sistemului nervos

Datorită continutului de magneziu, coacazele negre joaca un rol important in protejarea sanatatii oaselor, in mentinerea functionarii optime a inimii, a sistemului nervos si muscular.

Comenteaza