Control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj

Control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj
Corpul de control al primului-ministru efectuează, luni, o inspecție la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, în cadrul unei acțiuni de control declanșate în urmă cu o săptămână.

"Începând cu data de 19.12.2016, Corpul de control al primului-ministru efectuează o inspecție la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca în cadrul unei acțiuni de control declanșate pe data de 12.12.2016.
Acțiunea de control vizează, în principal, modul de organizare și funcționare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, precum și orice alte aspecte considerate relevante de către echipa de control, iar perioada supusă controlului este 01.01.2014 - data controlului", se arată în anunţul publicat de Corpul de control al premierului pe pagina de Facebook.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj este una dintre cele mai mari unităţi sanitare cu paturi din România şi are o structură complexă care cuprinde Secţiile clinice Chirurgie I, Medicină Internă I, Gastroenterologie, Cardiologie, Ginecologie I şi II, Neonatologie, Nefrologie, Chirurgie II, Chirurgie vasculară, Medicină Internă II, Medicină Internă III, ORL, Reumatologie, Dermatologie, Oftalmologie, Chirurgie maxilo-facială I şi II, Diabet, Neurochirurgie, Neurologie I şi II, Psihiatrie I, II şi III, Endocrinologie şi Medicina Muncii.

În structura spitalului funcţionează laboratoare de analize medicale, radiologie-imagistică medicală (cu servicii de radiologie convenţională, ecografie, computer tomografie şi rezonanţă magnetică), anatomie patologică, medicină nucleară, angiografie şi cateterism cardiac, explorări funcţionale neinvazive, genetică medicală, imunologie şi alergologie, recuperare, medicină fizică şi balneologie.

În structura spitalului funcţionează şi una din cele două Unităţi de Primire Urgenţe adulţi din municipiu, unitate modernă, care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru pacienţii critici din toată regiunea de Nord-Vest (politraumatisme, arsuri, urgenţe majore medico-chirurgicale).

Tot în structura spitalului funcţionează un Ambulatoriu Integrat care este compus din cabinete în toate specialităţile corespunzătoare secţiilor clinice, pentru asigurarea asistenţei medicale a pacienţilor ambulatori şi un Centru de Sănătate Mintală care acordă asistenţă de specialitate psihiatrică în regim ambulatoriu şi de spitalizare de zi pentru pacienţi cu afecţiuni psihice.

Spitalul este structurat pavilionar şi îşi desfăşoară activitatea în peste 20 clădiri, majoritatea situate în centrul Clujului, pe strada Clinicilor nr. 3-5 şi pe strada Victor Babeş nr. 43.

 

Comenteaza