3 reţete de exfoliant homemade. Vine toamna, pielea ta are nevoie de îngrijire extra

3 reţete de exfoliant homemade. Vine toamna, pielea ta are nevoie de îngrijire extra

Exfoliantele sunt atât de ușor de preparat acasă, iar rezultatele sunt comparabile cu cele rezultate prin folosirea unor produse de marcă. 

Spa acasă

Amesteca ½ de cana de zahar tos sau de sare de mare cu suficient ulei de masline presat la rece sau ulei de cocos (in functie de ce preferi – ceva dulce sau ceva sarat) pentru a inmuia amestecul. Adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale (care au si beneficii aromoterapeutice, pe langa mirosul placut). Intra in cada si maseaza delicat body scrub-ul exfoliant pe tot corpul, inainte de a-l clati. Poti folosi si un strop de gel de dus, la final, daca iti simti pielea putin grasa. Daca ai pielea foarte uscata si sensibila, poti folosi scrub-ul pentru fata pe tot corpul. 

Scrub de corp cu zat de cafea si zahar brun

Amesteca bine o ceasca de zat de cafea cu o ceasca de zahar brun si 2-3 linguri de masline. Uleiul de masline iti protejeaza pielea si o hidrateaza, iar zaharul brun si zatul de cafea curata foarte bine pielea. Pentru un miros placut, dar si pentru o eficienta mai mare, adauga o lingurita de coaja de lamaie rasa.

Scrub cu sare de mare

Amesteca o ceasca de sare de mare, 3 linguri de zahar brun, 2-3 linguri de ulei de cocos si niste uleiuri esentiale pentru un miros demential. Ca sa fie mai pastoasa, poti adauga si putin unt de shea.

Etichete
Comenteaza