Bucurie pentru micuţii pacienţi ai Clinicii de Pediatrie III din Cluj: saloanele au fost transformate

Bucurie pentru micuţii pacienţi ai Clinicii de Pediatrie III din Cluj: saloanele au fost transformate
Mai multe saloane ale Clinicii de Pediatrie III din Cluj-Napoca au fost transformate radical. Datorită unor oameni cu suflet mare, micuţii vor avea, de acum înainte, un motiv să zâmbească de câte ori vor privi pereţii încăperilor.

Acţiunea care a presupus renovarea a cinci saloane din cadrul clinicii s-a desfăşurat în weekend şi strâns aproape 40 de voluntari de toate vârstele. Totul a pornit de la un simplu anunţ pe o reţea de socializare, unde s-au adunat doritorii. Cum nu a fost prima iniţiativă de acest fel, anunţul a fost distribuit de mai multe persoane şi din vorbă în vorbă s-au strâns suficienţi participanţi. Voluntarii au înveselit saloanele spitalului, aducând-i pe Peter Pan şi pe TinkerBell, dar şi personajele din "Cartea junglei", "101 dalmaţieni" şi "Pisicile aristocrate" mai aproape de copii.

"Am au fost renovate cinci saloane. Unul dintre ele este, de fapt, un laborator de analize, unde au fost desenate personaje din "Peter Pan" şi a fost umplut cu steluţe atât pe pereţi, cât şi pe tavan, astfel încât copii care ajung aici să trăiască în continuare în basme. Acest proiect este început de mine în urmă cu aproximativ doi ani. La prima acţiune de acest gen mi-au răspuns trei persoane.

Iar în timp cred că au participat la toate proiectele în total peste 120 de voluntari. Sunt şi persoane carora le-a plăcut ce au făcut prima oară, încât participă la fiecare acţiune, iar cu ei mai aduc mereu alţi oameni noi. La sfârşitul fiecărui proiect oamenii sunt obosiţi, dar plini de bucurie. Mereu îmi spun că le face o plăcere deosebită să simtă că pot face ceva pentru copii, că pot ajuta cumva", explică Mădălina Iordan, iniţiatoarea proiectului.

De fiecare dată la astfel de acţiuni feedback-ul este unul pozitiv atât din partea cadrelor medicale, cât şi din partea părinţilor şi a bolnavilor. Micii pacienţi nu pot fi decât încântaţi de acest lucru, spre mulţumirea tuturor.

"Ne-au spus că dupa ce copiii intră în saloane şi văd poveştile, îi ajută să treacă mai uşor peste lucrurile care îi aduc acolo. Personajele prind viaţă în imaginaţia lor. Ne-am dorit să fie poveşti clasice, poveşti care merită să fie cunoscute şi am reuşit poveşti pozitive. Ideea este să le stimuleze imaginaţia şi să îi facă să viseze", explică Iordan.

Acţiunea nu a necesitat o sumă foarte mare de bani. O parte din materiale au fost puse la dispoziţia voluntarilor chiar de către conducerea spitalului, iar alţii au venit cu pensule sau cu vopsele de acasă. Lucrările s-au făcut doar pe bază de voluntariat, cu implicare din partea celor care au vrut să ajute.

"Cei de la spital ne pun la dispoziţie vopseaua si pensulele. Încercăm să refolosim absolut toate instrumentele, inclusive de la acţiunile anterioare. Acum, o parte din voluntari şi-au achiziţionat singuri pensulele, au adus apă şi ceva gustări. Aceştia s-au sprijinit şi s-au ajutat unii pe alţii. Nu avem fonduri, ne descurcăm cu ce avem, iar până acum ne-a reuşit. Din lucruri mici facem ce facem şi iese frumos", a adăugat aceasta.

Comenteaza