Ce să consumi între mese ca să nu te îngraşi
- Scris de Ziua de Cluj
- 08 Apr 2019, 10:03
- Sănătate
- Ascultă știrea
Ieftin şi sănătos, între mese, indiferent de anotimp.
Legume crude
Țelina, feliile de ardei verde sau rosu, morcovii pot fi consumate ca gustare cu 2 linguri de humus. Gustarea în cauză conține vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași Omega-3 care ajută la apariția senzației de sațietate și la accelerarea ratei metabolice.
Brânză semidegresată cu biscuiți dietetici
Brânza semidegresată este o sursă bogată de proteine și calciu, care nu furnizează o cantitate periculoasă de grăsimi. Consumată pe post de gustare, împreună cu biscuiți dietetici, contribuie la inducerea rapidă a stării de sațietate și ajută la reglarea apetitului alimentar la urmatoarea masă.
Fructe oleaginoase
Fructele oleaginoase și-au dovedit proprietățile excelente pentru o nutriție echilibrată, fiind bogate în acizi esențiali Omega-3, care reduc nivelul colesterolului rău în corp (LDL) și îl cresc pe cel bun (HDL). Întrucât au un conținut caloric destul de mare, se recomandă o cantitate modică pentru gustările zilnice.