Clujul, pe locul doi azi la cazurile noi de COVID. Vești bune despre incidență

Clujul, pe locul doi azi la cazurile noi de COVID. Vești bune despre incidență

Județul Cluj se află miercuri pe locul doi la incidența cazurilor de COVID-19 și la numărul infectărilor depistate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, în Cluj au fost depistate 24 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 3 mai puține față de cele raportate în ziua anterioară.

La nivel național, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în municipiul Bucureşti - 102 şi în judeţele Cluj - 24 și Brașov, cu 21 noi infectări, singurele județe cu peste 20 de cazuri. La polul opus, județele Harghita, Hunedoara, Ialomița, Neamț și Olt nu au raportat niciun caz nou.

În ceea ce privește incidența infectărilor, Clujul are 0,61 cazuri la mia de locuitori, astfel că cedează "la mustață" primul loc municipiului București, care rămâne la 0,62.

Rata de incidență a coborât sub pragul de 1 la mie și în Cluj-Napoca, pentru prima dată în valul 5 al pandemiei (detalii AICI).

Situația în spitalele COVID

În Cluj sunt 36 de pacienți cu COVID internați în spitale, dintre care un copil, iar pe secțiile ATI sunt 11 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

Pe secțiile COVID din țară sunt 498 de persoane internate, dintre care 31 minori, iar la Terapie Intensivă sunt 78 de pacienți.

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 300 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și a fost raportat un deces. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza