Clujul rămâne în topul COVID. Incidența în Cluj-Napoca s-a dublat în ultima lună/ Câți bolnavi sunt

Clujul rămâne în topul COVID. Incidența în Cluj-Napoca s-a dublat în ultima lună/ Câți bolnavi sunt

Aproape jumătate dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj și încă trei județe.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că 45,5% din cazurile de COVID din săptămâna 2-8 ianuarie au fost înregistrate în București, Cluj, Timiș, Prahova și Constanța.

Potrivit raportului, 42,3% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinați.

Dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, 48,5% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de șase luni de la ultima doză.

În săptămâna menționată, în România au fost depistate 4.107 persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 52 de decese.

În județul Cluj coeficientul de infectare a urcat la 0,81 cazuri de boală la o mie de locuitori, asta după ce în urmă cu o lună era 0,37 la mie. Numărul cazurilor active de boală e mai mult decât dublu, de la 280 raportate pe 14 decembrie 2022, la 618 astăzi. 

În Cluj-Napoca rata de incidență a cazurilor de COVID s-a dublat în ultima lună, de la 0,55 la mie, la 1,58 cazuri la mia de locuitori, în municipiu fiind înregistrate, în ultimele două săptămâni, 363 de cazuri active de boală.

Dintre orașe, cea mai ridicată incidență în județ are municipiul Gherla - 1,36 la mie, iar dintre comune - Căianu (1,73).

În săptămâna 2 - 8 ianuarie, în spitalele din județul Cluj erau internate 73 de persoane cu COVID, dintre care 13 copii. Pe secțiile ATI erau 9 bolnavi, toți adulți.

Comenteaza