Din livadă, în FARFURIE: alimentele care alungă DIABETUL, CANCERUL şi INFECŢIILE

Din livadă, în FARFURIE: alimentele care alungă DIABETUL, CANCERUL şi INFECŢIILE
Proaspete sau în deserturi, aceste fructe sunt un adevărat răsfăţ pentru papilelor gustative. Unde mai pui că protejează organismul împotriva unor boli cum ar fi diabetul, cancerul sau infecţiile.

Dincolo de coaja lor aurie, perele conţin un întreg depozit de vitamine şi săruri minerale benefice organismului şi sistemului imunitar.

Perele oferă o sursă foarte bună de fibre si sunt, de asemenea, o sursa buna de vitamina B2, C, E, cupru, și potasiu. Acestea conțin, de asemenea, o cantitate semnificativă de pectină, care este o fibră solubilă în apă.

Aceste fructe aduc o mulţime de beneficii organismului şi ajută la tratarea a diferite boli.

Reglează hipertensiunea arterială
Perele conţin anti-oxidanţi şi anti-cancerigen glutation, care ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale și la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Ajută la prevenirea cancerului
Aceste fructe au un conţinut ridicat de vitamina C și un conținut de cupru, care protejeaza celulele de la daune de radicalii liberi.

Luptă împotriva infecţiilor
Cuprul şi vitamina C au au acţiune antioxidantă care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucigând bacteriile şi viruşii. În cazurile de infecţii sau răceli repetate este bine să bei timp de o săptămână sau două câte un litru de suc sau de nectar de pere. În filozofia terapiei orientale, perele acţionează benefic asupra plămânilor care produc energia necesară pentru lupta cu agenţii patogeni.

Scad nivelul colesterolului
Conținutul ridicat de pectină în pere face ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Luptă împotriva diabetului
Dintre toate fructele, perele au cel mai scăzut indice glicemic, fapt pentru care sunt indicate persoanelor care suferă de diabet. Aceste fructe constituie şi desertul ideal pentru persoanele supraponderale, fiind recomandate celor care doresc să slăbească şi sunt la dietă.

Ajută la tratarea problemelor cu ochii
Pentru sănătatea ochilor, morcovii au o importanţă deosebită, dar nu uita că şi anumite fructe sunt indicate pentru a ne menţine ochii sănătoşi. Un studiu oftalmologic atestă faptul că trei porţii de pere consumate pe zi reduc cu 36% riscul apariţiei degenerescenţei maculare, care duce la pierderea vederii pentru persoanele în vârstă. Dacă trei porţii de fructe ţi se par cam multe, atunci poţi consuma bucăţele de pere cu cereale dimineaţa la micul dejun, în salatele cu verdeaţă sau în combinaţie cu peştele.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza