Mustul, băutura minune a toamnei. Care sunt principalele beneficii pentru sănătate

Mustul, băutura minune a toamnei. Care sunt principalele beneficii pentru sănătate

Produs intermediar al vinului, mustul păstrează multe dintre beneficiile consumului de struguri, dar și vitaminele și mineralele esențiale.

Toamna e sezonul recoltei, iar printre cele mai apreciate roade sunt strugurii. Aceștia conțin apă, zahăr fermentabil, dar și o serie de vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, D și P), săruri minerale (fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen și crom) și antioxidanți.

Astfel mustul, băutura intermediară vinului păstrează multe dintre aceste beneficii ale strugurilor, iar printre acestea se numără:

  • întărirea sistemului imnunitar, este recomandat persoanelor convalescente
  • efect antiinflamator (facilitează dispariția edemelor), fiind recomandat persoanelor care suferă de gută și reumatism
  • efect detoxifiant
    stimularea activității renale
  • stimularea și susținerea activității inelectuale
  • efect tonic, revigorant, tonifiant
  • combaterea obezității
  • combaterea oboselii
  • efect regenerant, cu precădere la nivel hepatic
  • prevenirea cancerului
  • protejarea neuronilor
  • accelerarea tranzitului intestinal, reglarea digestiei, combaterea constipației
  • scăderea tensiunii arteriale
  • scăderea riscului de accident vascular cerebral
  • îmbunătățirea circulației sangvine
  • diminuarea durerilor articulare
  • efect antioxidant puternic
  • îmbunătățirea activității mușchiului cardiac
  • reducerea acidității stomacale
  • stimularea apetitului

Totuși, consumul de must este contraindicat persoanelor care suferă de diabet, iar persoanele anemice trebuie să îl consume cu moderație. În scop terapeutic se va consuma must bio sau organic, de preferat roșu, cel alb fiind indicat persoanelor obeze sau supraponderale, transmite doxologia.ro.

Comenteaza