Dr. Quinn: Grăsimi bune, grăsimi rele

Dr. Quinn: Grăsimi bune, grăsimi rele
Învățați care grăsimi sunt bune pentru voi și care trebuie evitate

În urmă cu câțiva ani, oamenii de știință ne sfătuiau să evităm aproape toate alimentele care conțin grăsimi, pentru că fie ne îngrașă, fie ne îmbolnăvesc, fie și una și alta. Între timp, însă, lucrurile s-au mai relaxat, iar studiile recente au arătat că există mai multe tipuri de grăsimi, dintre care unele sunt benefice pentru organism. De fapt, corpul nostru are nevoie de grăsimi pentru o funționare optimă. Asta nu înseamnă, însă,  să dăm năvală la fast-food și să ne îmbuibăm cu burgeri și cartofi prăjiți! Trebuie să alegem acele alimente care conțin cele mai bune tipuri de grăsimi și chiar în aceste condiții,  trebuie să practicăm... moderația!

Dar de unde știm pe care să le alegem? Care grăsimi ne fac rău și care ne ajută?  Specialiștii spun că grăsimile monosaturate și polinesaturate sunt așa-numitele "grăsimi bune", cele saturate trebuie consumate cu multă atenție, iar cele trans - cele mai periculoase- evitate cu orice preț,  deoarece cresc nivelul de colesterol și sporesc riscul apariției bolilor de inimă sau a accidenteor vasculare. 

Iată o listă cu alimentele care conțin grăsimi "bune" si grasimi "rele".

 

 

Comenteaza