Dr. Quinn: Sunteți o persoană anxioasă? Vă sperie mulțimile?

Dr. Quinn: Sunteți o persoană anxioasă? Vă sperie mulțimile?
Există multe persoane care adoră să se manifeste în public, care pot vorbi (sau cânta, sau dansa) fără vreo emoție, în fața unor mulțimi. La polul opus, îi găsim pe cei care suferă de anxietate.

Cum poți să-ți dai seama dacă faci parte din acest grup? Foarte simplu.  Devii neliniștit la gândul că trebuie să mergi la un concert, sau la un festival, unde este de așteptat să stai printre sute de persoane? Simți un  nod în stomac, sau chiar ți se umezesc palmele? Atunci sigur suferi de anxietate.  Această stare de nesiguranță este generată, susțin psihologii, de o teamă irațională. Asta nu o face, însă, mai puțin neplăcută.  Există mai multe modalități prin care puteți diminua sau chiar elimina acest sentiment de panică. 

Una dintre ele ar fi să mergeți  la evenimentele care presupun prezența multor persoane însoțiți de un prieten apropiat, o persoană care vă conferă un sentiment de liniște și siguranță, cineva care vă cunoaște foarte bine și știe cum să reacționeze în momentele în care deveniți nervos. 

(Continuare pe dr.quinn.ro)

Comenteaza