Dr. Quinn: Tinereţe făra bătrâneţe. 21 de alimente cu efecte anti-îmbătrânire

Dr. Quinn: Tinereţe făra bătrâneţe. 21 de alimente cu efecte anti-îmbătrânire
“Frumusețea vine din interior” si “Ești ceea ce mănânci” sunt două clișee pe care le auzim foarte des, dar cât se poate de adevărate. Există femei care se pot lăuda că au descoperit secretul tinereții, care arată uimitor la vârste destul de înaintate.

Și nu vorbim despre cele care au apelat la bisturiu, ci despre acelea care au înțeles că o alimentație sănătoasă, combinată cu exerciții fizice și o rutină zilnică de îngrijire a pielii, pot să te facă să arăți cu cel puțin zece ani mai tânără.

Dar există, oare, alimente anti-îmbătrânire? Ei bine, da, există și este indicat să le consumăm cât mai des posibil. Iată o listă cu 21 de astfel de alimente care ne vor ajuta să ne păstrăm tinerețea:

  • Iaurt - consumul zilnic de iaurt prelungește viața, datorită conținutului său de bacterii bune sau culturi vii, care contribuie la menținerea sănătății digestive și la scăderea incidenței afecțiunilor intestinale.
  • Uleiul de măsline - calitățile nutritive ale acestui ulei (atenție, însă, ne referim la cel extravirgin), au un rol esențial în menținerea sănătății inimii și prevenirea unor tipuri de cancer. Conținutul bogat în polifenoli îmbunătățește starea de sănătate și favorizează longevitatea organismului. Uleiul de măsline este și un excelent tratament pentru piele și păr.ulei-de-masline
  • Castraveți - asigură menținerea sănătății ficatului, rinichilor, pielii și articulațiilor si au puternice efecte anti-îmbătrânire
  • Roșii - conțin licopen, o substanță care acționează benefic asupra organismului. Licopenul protejează eficient celulele de radicalii liberi, iar alături de ceilalți antioxidanți din componența lor, detoxifiază corpul.

 

Comenteaza