Instalație de sterilizare cu abur, donată Spitalului de Urgență din Cluj

Instalație de sterilizare cu abur, donată Spitalului de Urgență din Cluj
| Foto: Facebook/SCJU Cluj-Napoca

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a primit o instalație de sterilizare cu abur, care va deservi secțiile Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie I.

Rolul dispozitivului primit marți este de a steriliza în abur saturat umed instrumentarul chirurgical și alte materiale folosite în cele două secții.

"Până acum, procesul de sterilizare a instrumentarului pentru cele două secții presupunea transportul aburului de la centrala termică, printr-un sistem de conducte vechi, care produceau pierderi mari. Instalarea noului echipament în clădirea unde funcționează secțiile va reduce semnificativ costurile pentru sterilizare și va face întreg procesul mai eficient.
Anual, Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie I tratează aproape 5000 de paciente, în timp ce în Secția Clinică Neonatologie I se nasc peste 2000 de copii. Fluxul mare de pacienți înseamnă o presiune sporită asupra condițiilor igienico-sanitare. Donația celor de la De’Longhi va contribui la siguranța pacienților noștri", au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Totodată, tot ieri, o instalație de sterilizare cu plasmă (pentru sterilizare la temperatură joasă), în valoare de aproape 300.000 lei și achiziționată din veniturile proprii ale spitalului, a fost livrată Secției Clinice Chirurgie Generală I.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza