Leguma izvor de sănătate. Distruge tumorile, ajută inima, scade colesterolul

Leguma izvor de sănătate. Distruge tumorile, ajută inima, scade colesterolul
Această plantă delicioasă este bogată în fier. Conţine mult mai mult fier decât carnea de vită!

Kale (Brassica oleracea) - este o specie de varza foarte apeciata petru beneficiile sale asupra sanatatii. Nu este o leguma foarte populara, in ciuda faptului ca are un gust bun, dar a inceput sa castige din ce in ce mai multi adepti in randul vegetarienilor si al persoanelor care vor sa manance cat mai sanatos.

Varza Kale contine potasiu, fosfor, zinc, fier, calciu, vitamina K, vitamina B12 si vitamina A, iar datorita continutului scazut de calorii este indicata in curele de slate .

Varza Kale se inrudeste cu alte legume, cum ar fi varza obisnuita, broccoli si conopida. Este disponibila in doua culori: verde prafuit, respectiv mov. Ambele soiuri de varza Kale sunt comestibile, insa cea mov este utilizata si in scop ornamental datorita coloritului deosebit.

Plantele cu frunze verzi sunt extrem de bogate în vitamine şi minerale şi au un rol fundamental în prevenirea dezvoltării şi înmulţirii celulelor canceroase. Alături de spanac, pătrunjel, varză şi brânză, planta Kale conţine o cantitate extrem de mare de vitamina K. De aceea ea nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.

Proprietăţi kale

Despre Kale se spune că este un adevărat izvor de sănătate. Beneficiile acestei plante sunt legate de concentraţia mărită de antioxidanţi şi vitaminele A, C şi K. Este o sursă neaşteptată de proteine, flavonoide şi fibre. Pentru o plantă, această compoziţie este una extrem de stranie, sau unică. Kale conţine necesarul de fibre care nu se poate găsi în carne.

Kale este una din plantele cele mai bogate în fier. Conţine mult mai mult fier decât carnea de vită. Acest tip de varză conţine mai mult calciu chiar şi decât produsele lactate. Calciul din Kale este mult mai uşor absorbit de organismul nostru. Kale are în compoziţia sa betacaroten, unul din antioxidanţii esenţiali în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.

O cupă de Kale conţine 1,020% Vitamina K, 200% Vitamina C, 180% Vitamina A, 15% din necesarul zilnic de calciu şi Vitamina B6, 190% din necesarul zilnic de vitamina A, 40% magneziu , 5 g de fibre şi 36 de calorii. Conţine şi luteină, potasiu, fosfor, mangan şi cupru.

Efecte terapeutice kale

Kale este un aliat de excepţie împotriva celor mai frecvente afecţiuni şi boli grave. Să vedem ce putem trata cu ajutorul acestei legume verzi:

• Anemiile feriprive
• Astenia de primăvară
• Imunitate scăzută
• Bacterii, microbi şi infecţii
• Osteoporoza şi alte boli de oase
• Cataracta şi alte afecţiuni oculare
• Îmbătrânirea precoce
• Colesterolul mare
• Boli de inimă
• Diferite tipuri de cancer
• Circulaţia sangvină dereglată
• Tumori şi scleroză

Contraindicaţii

Ca orice alt medicament, indiferent de este el sintetic sau natural, vaza Kale trebuie consumată cu moderaţie şi prudenţă. Vitamina K din kale poate crea probleme celor care urmează un tratament pe bază de autocoagulante.

 

Etichete
Comenteaza