Lichidul fără de care nu putem TRĂI: protejează ARTICULAŢIILE, întăreşte MUSCULATURA, creşte CAPACITATEA COGNITIVĂ

Lichidul fără de care nu putem TRĂI: protejează ARTICULAŢIILE, întăreşte MUSCULATURA, creşte CAPACITATEA COGNITIVĂ
Deşi o consumăm zilnic, puţini o apreciază la adevărata sa valoare. Ori de câte ori este posibil, se alege înlocuirea ei cu alte licori, mai bune la gust sau mai exotice, însă de multe ori mult mai nesănătoase.

Dupa aer, apa este cel de-al doilea element esential existentei. Nu doar ca ajuta la functionarea optima a organismului si la mentinerea sanatatii, dar are si o serie de proprietati miraculoase pentru organismul nostru.

Celulele, organele si tesuturile o folosesc atat pentru a regla temperatura corpului, cat si pentru a ajuta organismul sa-si indeplineasca principalele functii. Din cauza că prin respiratie, transpiratie si digestie corpul nostru pierde apa, este important sa-l rehidratam constant.

Elixir al tineretii

Apa ajuta foarte mult la mentinerea sanatatii tenului si a vitalitatii corpului. Desi folosirea cremelor hidratante iti poate crea impresia ca te ajuta sa previi problema pielii uscate, efectele lor sunt palide in comparatie cu cele ale apei. Consumul apei este cea cea mai buna metoda de a-ti hidrata tot corpul in interior si in exterior. Daca bei cel putin 2 litri de apa pe zi, pielea ta va arata mult mai bine si senzatia de vitalitate va fi crescuta.

Dieta perfectă

Nu poate fi ignorat nici faptul că consumul de apa ne ajuta sa ne pastram silueta sau sa slabim. Tocmai de aceea, foarte multe diete recomanda, pe langa consumul unor alimente, si consumul unei cantitati importante de apa.

Apa ajuta la arderea grasimilor acumulate, iar lipsa unei cantitati adecvate ingreuneaza munca ficatului in procesul de detoxiere al corpului. Atunci cand bei destula apa, pe de alta parte ficatul reuseste sa metabolizeze grasimea stocata in organism mult mai eficient. Astfel, apa ajuta la eliminarea toxinelor din corp si la prevenirea constipatiei.

Intareste musculatura

Un alt beneficiu mai putin cunoscut al consumului de apa este acela ca ajuta la formarea unei musculaturi puternice: iti ajuta muschii sa functioneze mai bine si iti ofera o rezistenta mai mare atunci cand faci miscare. Adaugand cel putin opt cani pe zi in dieta, vei reusi sa iti construiesti o masa musculara puternica.

Creşte capacitatea cognitiva

Consumul de apa creste functiile cognitive. Daca bei intre 8 si 10 cani de apa pe zi, asiguri aportul de oxigen necesar bunei functionari a creierului si iti imbunatatesti capacitatea cognitiva cu peste 30%.

Protejeaza articulatiile

Unul dintre cele mai putin cunoscute beneficii ale consumului de apa este faptul ca acest obicei ajuta si in ceea ce priveste sanatatea articulatiilor. Acestea au nevoie de apa pentru a fi sanatoase, bine lubrifiate. Articulatii sanatoase inseamna mai multa vivacitate, senzatia de vitalitate si pofta de miscare.

 

Comenteaza