Video Medicul din Cluj, care face educație medicală pe YouTube, PLEACĂ DIN ROMÂNIA. De ce a luat această decizie

Medicul din Cluj, care face educație medicală pe YouTube, PLEACĂ DIN ROMÂNIA. De ce a luat această decizie

Paul Oargă, medic titular pe gărzi pe SMURD și medic rezident anul IV pe linia 2 de gardă în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă, dar care face și educație medicală pe Youtube, pleacă din România. 

Medicul de 28 de ani a explicat, în cel mai nou clip postat pe Youtube, de ce a decis să plece din România la debut de 2023. Vrea să studieze în alte spitale din lume și să aducă cunoștințele acumulate acasă. Tânărul spune că nu a luat niciodată șpagă și că orașului Cluj-Napoca îi lipsește infrastructura spitalicească nouă: "se recondiționează, dar nu sunt spitale nou construite". De asemenea, medicul spune că "e trist" că unii tineri care intră în sistemul medical românesc preiau mentalități învechite.

"Am semnat un contract pe o perioadă determinată cu un spital universitar din Irlanda. De întors, mă întorc sigur, însă nu știu exact când, chiar și în vacanță, pentru o gardă-două pe SMURD. Motivele pentru care am făcut acest lucru sunt multiple, unul principal fiind dorința de pregătire mai bună. Una dintre fricile cele mai mari pe care le am este să ajung mediocru în ceea ce fac. Mi se pare cea mai mare capcană în care putem cădea, cu atât mai mult în domeniul medical. Nu vreau să mă stabilesc aici. O să am tot timpul o forță care mă atrage să mă întorc pe pământ românesc.

Nu mi-am pierdut speranța pentru noi, românii și vreau să pun umărul în a face treabă la noi în țară. ”Norocul” meu este că sunt atâtea de făcut în România și este loc, har Domnului, de mai bine.

Nu o să mint. După partea de pregătire, m-a atras și salariul care este unul considerabil mai mare decât la noi în țară, incluzând și costurile de trai de aici. Dar asta nu este cea mai mare problemă în România și nici pe departe principalul motiv pentru care medicii pleacă din țară. Am vorbit despre motivele mele, despre pasiunile mele, sistemul medical românesc dar am povestit și despre cum îmi împart timpul liber și în ce proiecte sunt angajat. Sper să vă placă și dacă am noroc să inspir un om cu ceea ce zic, am câștigat", a spus medicul.

Comenteaza