„Mi se pare sinistru că trebuie să plătesc bani, ca să aflu că sunt infectat cu un virus, care îi poate afecta pe toţi ceilalți”

„Mi se pare sinistru că trebuie să plătesc bani, ca să aflu că sunt infectat cu un virus, care îi poate afecta pe toţi ceilalți”
| Foto: dw.com

„714 "soldați" mă apără de o formă gravă de Covid-19! Singura șansă, vaccinarea” a postat Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook, referindu-se la testul de anticorpi efectuat într-o reţea medicală privată.

„Au trecut 2 luni de la momentul în care m-am vaccinat cu AstraZeneca, cu o doză chiar din lotul care a fost apoi carantinat. În 26 martie mi-a venit rezultatul la anti-corpii neutralizanți și rezultatul este excelent. Ar fi trebuit să mă vaccinez cu a doua doză de AstraZeneca în 16 aprilie, am ales să amân cu 4 săptămâni a doua doză, la sfatul medicului, pentru a crește eficacitatea vaccinului în condițiile în care eu am trecut și prin infecția Covid-19 în luna noiembrie”, a precizat Ungureanu.  

Dar pe români îi apasă multe alte întrebări cu privire la testele de anticorpi, dar şi cele de COVID. Deoarece testele la cerere încă se plătesc cu bani frumoşi în România şi guvernanţii nu par interesaţi să intensifice testarea prin introducerea gratuităţii acesteia. Fie că vorbim de testarea pentru depistarea COVID, fie că vorbim de testarea pentru depistarea anticorpilor post vaccinare.

„Ideal ar fi programarea la vaccin să vină la pachet cu acest test pentru anticorpi - atât timp cât aceste teste tot la cerere se fac și plătite la privat (deci implicit un procent foarte mic din cei vaccinați le vor face), statul cum măsoară eficiența vaccinului? Nu ar fi normal ca statul să își dorească date concrete post-vaccinare? Noi doar îndemnăm populația la vaccinare, dar nu le oferim nicio informație despre eficiența dovedită prin testerea de anticorpi...?”

„Nu ar fi rău să fie gratuite testele astea cu trimitere de la medicul de familie. Cum sunt şi în alte ţări din Europa.”

„Statul român face un studiu cu anticorpii celor vaccinați sau e ca și cu testele? Le plătim noi. Cred că nimeni nu știe când trebuie vaccinați din nou... Nici cei care au făcut boala nu știu cum stă treaba cu anticorpii. Informațiile sunt contradictorii sau lipsesc cu desăvârșire. Poate reușiți să schimbați asta. Observ că doar după ce se întâmplă lucruri mai ies informații.”

„Observ ca v-aţi făcut anticorpii, în privat. La fel, testele PCR se fac tot în privat... Personal, mi se pare sinistru că trebuie să plătesc bani, ca să aflu că sunt infectat cu un virus, care îi poate afecta pe toţi ceilalți.”, au fost câteva dintre comentariile românilor la postarea lui Ungureanu.

Comenteaza