Micuţul tău este răcit? Trei remedii naturiste ca să se simtă mai bine

Micuţul tău este răcit? Trei remedii naturiste ca să se simtă mai bine

Să îi dai copilului medicamente şi antibiotice atunci când a răcit, fără recomandarea medicului, poate să aibă efecte negative asupra sănătăţii celui mic. De cele mai multe ori, cele mai bune remedii sunt la tine în cămară. 

Miere

Mierea deseori se intareste la temperatura camerei. Pentru a o face mai lichida, pune-o intr-o cana pe care o incalzesti apoi la cuptorul cu microunde, sau fierbe niste apa si aseaza borcanul cu miere in apa fierbinte pentru 5-10 minute. Copilasul trebuie sa aiba cel putin un an pentru a incerca acest remediu.

Aburi

Fa-i copilasului o baie fierbinte (atat cat suporta). Daca e destul de mare, lasa-l sa se joace in baie cat ii face placere — supravegheat, desigur. Adaugarea catorva picaturi de ulei de baie mentolat, cu eucalipt sau de pin face bine. Daca nu e timpul pentru o baie, doar inhalarea vaporilor timp de 15 minute il va face pe copilul tau sa se simta mai bine.

Masaj cu ulei mentolat 

Fă-i un masaj cu ulei esenţial de eucalipt, diluat în puţin ulei de măsline. Astfel, pui sângele în mişcare, iar cel mic se va simţi mai bine. Bunicii și părinții noștri foloseau oțetul de mere pentru frecții, însă la copii există riscul de intoxicații sau iritații ale pielii, așa că mai bine folosiți soluții gata preparate, speciale pentru frecții, cum e loțiunea Hapciu, cu alcool etilic și uleiuri esențiale de eucalipt, pin, cimbru și scorțișoară. Acesta se recomandă copiilor de peste 3 ani.

Comenteaza