Noi dotări de ultimă generație pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Tișe: „Sănătatea rămâne o prioritate absolută”

Noi dotări de ultimă generație pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Tișe: „Sănătatea rămâne o prioritate absolută”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a fost dotat cu șase noi echipamente medicale de înaltă tehnologie.

Este vorba despre un aparat RX pentru realizarea radiografiilor pulmonare la pacienții cu patologii respiratorii, o trusă de bronhoscopie rigidă, o bancă pentru conservarea produselor sanguine, un aparat pentru prelevarea aeroflorei, un dispozitiv de testare a igienei mâinilor și un calandru profesional cu uscare.

„Sănătatea rămâne o prioritate absolută a forului administrativ județean. Facem tot ceea ce ține de noi pentru ca spitalele noastre să dispună de infrastructura necesară pentru examinarea, diagnosticarea și tratarea celor mai complexe cazuri, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de sănătate și salvarea a numeroase vieți”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Pentru a achiziționa cele șase dotări, Consiliul Județean Cluj a asigurat, din bugetul propriu al instituției aferent anului precedent, o cofinanțare în valoare de 309.600 de lei.

Echipamentele medicale au fost livrate și puse în funcțiune în Laboratorul de Radiologie și Imagistică, secțiile Chirurgie toracică și Epidemiologie, Unitatea de Transfuzie Sanguină și spălătoria unității spitalicești.

Comenteaza